Ο Λουκασένκο βλέπει πιθανή επίθεση γειτονικών κρατών κατά της Λευκορωσίας

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι παρατήρησε πως οι γειτονικές χώρες είναι έτοιμες για πιθανή επίθεση εναντίον της χώρας του.

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως μπορεί να εξαπολυθεί επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας. Τουλάχιστον, βλέπουμε τέτοια ετοιμότητα από την πλευρά των γειτόνων μας. Γνωρίζουμε ποιος ωθεί <...> αυτούς ακριβώς τους γείτονες ώστε να δημιουργήσουν εντάσεις στα σύνορά μας», δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης σε συνάντηση με τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας μετά τη δοκιμή του κρατικού συστήματος απόκρισης την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, αυτό πυροδότησε την απόφαση να δοκιμαστεί η δύναμη άμεσης αντίδρασης. 

«Ο στρατός μας έχει τις δυνάμεις της λεγόμενης άμεσης απάντησης. Εάν κάτι απροσδόκητα [συμβεί] τότε αυτές οι δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου τίθενται σε επιφυλακή και αποστέλλονται στο σημείο όπου υπάρχουν εντάσεις. Πήρα την απόφαση να δοκιμάσω αυτήν την άμεση απάντηση των δυνάμεών μας», εξήγησε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail