Το Συμβούλιο της Ευρώπης επιλέγει τη «διπλωματία μεγαφώνων» για να επικοινωνήσει με τη Ρωσία

Freepen.gr - Το Συμβούλιο της Ευρώπης επέλεξε τον δρόμο της «διπλωματίας μεγαφώνου» στην επικοινωνία του με τη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δέχεται αιτήματα από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για να σχολιάσει την επιστολή της Γενικής Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejcinovic Buric προς τον Sergey Lavrov σχετικά με τη συμμόρφωση της χώρας μας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», επεσήμανε η Zakharova σχολιάζοντας την κατάσταση.

«Δυστυχώς, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ακολουθήσει το δρόμο της "διπλωματίας μεγαφώνου" σε επικοινωνία μαζί μας. Το Στρασβούργο έσπευσε να δημοσιοποιήσει και να δημοσιεύσει αυτήν την επιστολή σχεδόν ταυτόχρονα με την παράδοσή της στους Ρώσους αξιωματούχους», είπε η Ζαχάροβα.

Η διπλωμάτης σημείωσε ότι «πριν μιλήσει για την ουσία αυτού του μηνύματος, θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, σκοπός αυτού του βήματος είναι «να δείξει πώς το Συμβούλιο της Ευρώπης φέρεται να ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία, ενώ η χώρα μας, αντίθετα, "αποφεύγει" τις διεθνείς της υποχρεώσεις». «Αυτό καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για επιθυμία για ουσιαστικό διάλογο με τη χώρα μας, αλλά για άλλη μια προπαγανδιστική εκστρατεία», τόνισε.

«Αυτό που μένει έξω από την εξίσωση είναι το γεγονός ότι αυτή η οργάνωση, με τα ίδια της τα χέρια, με σκοπό να ευχαριστήσει τη ρωσοφοβική πλειοψηφία, κατέστρεψε τον κοινό νομικό και ανθρωπιστικό χώρο στην ήπειρο, καθιστώντας αδύνατο για τη Ρωσία να συνεχίσει να είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και να συμμετέχει στα κύρια συνέδρια του οργανισμού», κατέληξε η Zahkarova

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail