Οι δυτικές φαντασιώσεις για την επιτυχία της Ουκρανίας επιμένουν

Η προπαγάνδα που κατακλύζει τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία ξεπερνά ό,τι έχω δει στα 67 χρόνια της βόλτας μου σε όλο τον κόσμο. Σκεφτείτε αυτό το θράσος. Γνωρίζατε πως το ΝΑΤΟ είναι ο μεγάλος νικητής σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία; (Πριν διαβάσετε την ακόλουθη παράγραφο, βάλτε ένα στήριγμα λαιμού για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο χτυπήματος στο μαστίγιο)

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Χωρίς να ρίξει ούτε μια βολή, το ΝΑΤΟ αναδεικνύεται νικητής από τον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς η ρωσική δύναμη εισβολής σκοντάφτει και τα έθνη φωνάζουν να ενταχθούν στη δυτική συμμαχία.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ομίχλης του πολέμου του έτους, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ακολούθησαν αυτήν τη λεπτή γραμμή, παραμένοντας έξω από τη δουλειά της θανατηφόρας στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που δεν είναι μέλος, και παίζοντας με τις δυνάμεις τους ως φόρουμ συντονισμού. Ωστόσο, η συμμαχία έχει παραδώσει εξοπλισμό επικοινωνιών και παρεμβολών. . . .

Ακόμη και με την Ουκρανία να κάνει τα γυρίσματα, τα οφέλη μιας αποδυναμωμένης Ρωσίας δεν χάθηκαν από τη συμμαχία. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας αναφέροντας τις εσωτερικές συζητήσεις, υπάρχει μια αναγνώριση στις Βρυξέλλες πως τα μέλη μπορούν να επιλέξουν να δεχτούν περισσότερο ρίσκο όταν φτάσουν βαθιά στο οπλοστάσιό τους για να βρουν εξοπλισμό για την Ουκρανία που προηγουμένως διατηρούνταν για αυτοάμυνα . . . .

Επί τόπου, ένας πιο συγκεκριμένος γρίφος αρχίζει να παρουσιάζεται: η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της ξεμένουν από πυρομαχικά.

Αρκετοί δυτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πρόσφατα μια πρόχειρη στατιστική για τους πυροβολικούς, που αποδόθηκε στον στρατηγό Mark Milley, τον πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, που είναι κάπως έτσι: Τα ουκρανικά όπλα εκτοξεύουν σε μια εβδομάδα ό,τι η Δύση μπορεί να παράγει σε ένα μήνα .https://www.defensenews.com/outlook/2022/12/05/at-arms-length-nato-juggles-conflicts-from-ukraine-to-the-balkans/

Έπιασες τις αντιφάσεις; Οι συγγραφείς αρχικά επιμένουν ότι το ΝΑΤΟ δεν παρέχει θανατηφόρα βοήθεια (οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έχουν ακολουθήσει αυτή τη λεπτή γραμμή, παραμένοντας έξω από την επιχείρηση της θανατηφόρας στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που δεν είναι μέλος). Στη συνέχεια, όμως, στην προτελευταία παράγραφο, μας λένε πως «η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της ξεμένουν από πυρομαχικά. Αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί οι «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ»; Θα μπορούσε να είναι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες; Τελευταία έλεγξα ότι τα «πυρομαχικά» υπολογίζονται ως θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια.

Ο Tom Kington και ο Sebastian Sprenger, οι συγγραφείς αυτού του κομματιού φαντασίας, θα πρέπει να κατηγορηθούν για δημοσιογραφική ανικανότητα. Εάν το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες «εξαντλούνται από πυρομαχικά» τότε πώς αυτό αποτελεί νίκη για το ΝΑΤΟ; Αυτό μοιάζει περισσότερο με ρωσική νίκη. Αν ο Κίνγκτον και ο Σπρένγκερ είχαν ένα λειτουργικό εγκέφαλο μεταξύ τους, θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει πως η Ρωσία πυροδοτεί σε μια μέρα ό,τι η Δύση μπορεί να παράγει σε ένα μήνα.

Υποθέτω ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να δούμε αυτό το άρθρο — ίσως είναι ένας δείκτης πως το ΝΑΤΟ αναζητά μια στρατηγική εξόδου από την Ουκρανία και μπορεί να σκέφτεται να κηρύξει τη νίκη και να προχωρήσει. Δεν είναι μόνο η έλλειψη υλικοτεχνικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυρομαχικών, που παρεμποδίζει τις επιχειρήσεις της Ουκρανίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται καταστροφικές απώλειες.

Η χρήση από τη Ρωσία συνεχιζόμενων βολών πυροβολικού εναντίον των εδραιωμένων ουκρανικών στρατευμάτων σε μέρη όπως το Μπαχμούτ και το Σολεντάρ έχει ένα φόρο που υπολογίζεται σε χιλιάδες. Φαίνεται ότι για κάθε Ρώσο θύμα υπάρχουν 10 Ουκρανοί σκοτωμένοι ή τραυματίες. Ρίξτε μια ματιά σε αυτή την επιστολή που ειδοποιεί τους υποψήφιους ασθενείς που είχαν προγραμματίσει εκλεκτική χειρουργική επέμβαση στο Κίεβο να παραμείνουν στο σπίτι:



Οι προγραμματισμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν σταματήσει στο Κίεβο από τις 2 Δεκεμβρίου με εντολή της διοίκησης του Κιέβου. Ο λόγος είναι ο τεράστιος αριθμός τραυματιών που προέρχονται από το Μπαχμούτ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, δημοσιογράφο της μεγάλης ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, περισσότεροι από 100 βαριά τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες εισάγονται μόνο σε ένα σημείο εκκένωσης νοσοκομείου.

Ένας επιπλέον δείκτης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εισέλθει στη φάση της απόγνωσης είναι η υπόσχεση να στείλουν συστοιχίες πυραύλων Patriot στην Ουκρανία. Το Patriot είναι χρήσιμο για ένα πράγμα - παροπλίστε το και κρύψτε το σε ένα πάρκο ή μια πλατεία της πόλης ως παλαιό σύμβολο της στρατιωτικής ανδρείας των ΗΠΑ. Το Patriot είναι εντελώς άχρηστο ως αμυντικό σύστημα έναντι πυραύλων κρουζ και υπερηχητικών. Απλά ρωτήστε τους Σαουδάραβες. Το σύστημά τους Patriot δεν μπορούσε να σταματήσει τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Χούτι στην Υεμένη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail