Στον γκρεμό του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου;

CristianIS / pixabay
Μη ικανοποιημένη με την πρόκληση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, η Δύση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ως τους μεγαλύτερους υποκινητές, ανακατεύει το δοχείο στη Σερβία και ενθαρρύνει το Κοσσυφοπέδιο να ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την ελπίδα να εκτρέψει τη Μόσχα από την ολοκλήρωση της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησής της στην Ουκρανία. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Βαλκάνια παίζουν λίγο ρόλο στο άναμμα του φιτιλιού που πυροδοτεί μια πυρκαγιά στην Ευρώπη. Όταν ο Γκαβρίλο Πρίντσιπ δολοφόνησε τον Αρχιδούκα της Αυστροουγγαρίας στις 28 Ιουνίου 1914, πυροδότησε τον «Παγκόσμιο Πόλεμο» που ακολούθησε, φέρνοντας την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία εναντίον της Γερμανίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Αυστροουγγαρίας.

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ακριβώς. Το σημερινό στήσιμο φέρνει αντιμέτωπες τη Ρωσία με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (εκτός από τη Σερβία και την Ουγγαρία) και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν οι εντάσεις κατά μήκος των συνόρων της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου εκραγούν σε πόλεμο πυροβολισμών, θα ενισχύσει την πεποίθηση της Μόσχας πως η Δύση είναι στραμμένη στην κόλαση να καταστρέψει τη Ρωσία και θα καταστήσει αδύνατες τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά ξυπνάω κάθε μέρα με έναν κόμπο στο στομάχι μου. Δεν υπάρχουν ενήλικες που να ηγούνται των δυτικών κυβερνήσεων που να έχουν κοπιάσει με την αυταπάτη ότι έχουν στριμώξει τη Ρωσία και την ανάγουν σε φτωχή. Πιστεύω πως είμαστε μάρτυρες του τέλους της Pax Americana. Οι Αμερικανοί είναι αρκετά τοπικοί και σίγουρα δεν βλέπουν τους εαυτούς τους ως μια αυτοκρατορική δύναμη που σκοπεύει να κυβερνήσει τον κόσμο. 

Όμως, η πολιτική τάξη που μολύνει την Ουάσιγκτον, πιστεύει σίγουρα ότι έχει το μόνο δικαίωμα να επιβάλει τη θέλησή της στον κόσμο. Η κλήση αφύπνισης που θα έρθει με την κατάρρευση της Pax Americana θα ταρακουνήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τον πυρήνα της και μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα αναδυθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail