Μέρκελ: Δεν ξέρω πως θα τελειώσει ο πόλεμος - Δεν τέθηκε θέμα να μετέχω σε ειρηνευτική διαδικασία

ΑΡ Ρhoto/ Μarkus Schreiber, PοοΙ
Freepen.gr - Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Τρίτη ότι το ζήτημα της συμμετοχής της στην πιθανή διαδικασία συμφιλίωσης της Ουκρανίας «δεν έχει τεθεί», γράφει το TASS.

«Δεν έχει τεθεί τέτοιο ερώτημα», είπε σε συνέντευξή της στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Sette.

Η Μέρκελ είπε ότι δεν είχε ιδέα για το πώς θα τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

"Θα καταλήξει τελικά σε διαπραγματεύσεις. Οι πόλεμοι συνήθως τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", είπε η πρώην καγκελάριος. "Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας ειρήνης που επιβλήθηκε - που πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, δε θέλουν να συμβεί - και των ανοιχτών, φιλικών διαπραγματεύσεων. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω".

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησής της έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η Μέρκελ είπε πως η λογική της διαδικασίας λήψης αποφάσεών της «της φαίνεται ακόμα λογική».

"Όλα ήταν για την αποτροπή ενός πολέμου, παρόμοια με τη σύγκρουση που εκτυλίσσεται τώρα. Αποτύχαμε, αλλά δε σημαίνει ότι ήταν λάθος να προσπαθήσουμε", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail