Ρωσία: Η απόδειξη ότι οι ΗΠΑ θέλουν η σύγκρουση στην Ουκρανία να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2025!

Freepen.gr - Τα έγγραφα προμήθειας όπλων των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να τροφοδοτήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια, επέμεινε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα πρέπει να το λάβει υπόψη κατά την αξιολόγηση του μέλλοντος της χώρας του.

«Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να πυροδοτήσει εχθροπραξίες στην Ουκρανία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025. Αυτά είναι τα σχέδιά τους, αν κρίνουμε από έγγραφα, τα οποία δεν κρύβουν από κανέναν», είπε η Ρωσίδα διπλωμάτης σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η Ζαχάροβα αναφερόταν στη σύμβαση για τα Εθνικά Προηγμένα Συστήματα Πυραύλων Επιφανείας-Αέρος (NASAMS) της Raytheon, την οποία ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα. Ο αμερικανικός στρατός θα αγοράσει υλικό αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης στα τέλη Νοεμβρίου 2025.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες δεσμεύτηκαν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο για «όσο χρειαστεί» για να νικήσουν τη Ρωσία, προμήθευσαν προηγουμένως αυτόν τον τύπο αντιαεροπορικού συστήματος στα ουκρανικά στρατεύματα.

Οι σύμβουλοι του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα πρέπει να του πουν για το χρονοδιάγραμμα των προμηθειών, τόνσε η Ζαχάροβα, ώστε να μην υποσχεθεί στους ανθρώπους του πως η σύγκρουση θα τελειώσει το επόμενο έτος, όπως έκανε αυτή την εβδομάδα.

«Η Ουάσιγκτον έχει διαφορετικά σχέδια. Υπάρχουν πολλά χρήματα για υπεξαίρεση» μέσω προγραμμάτων βοήθειας στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε η Ζαχάροβα τονίζοντας ότι η δυτική βοήθεια ήταν «ένας μαραθώνιος διαφθοράς» που πηγαίνει από το Λευκό Οίκο στο Κίεβο και επιστρέφει ξανά και ωφελεί τους άρπαγες σε παγκόσμια κλίμακα.

Είπε επίσης ότι ο Ζελένσκι θα πρέπει να προσέχει, λαμβάνοντας υπόψη την επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία της Βικτόρια Νούλαντ, βετεράνου διπλωμάτη των ΗΠΑ, την οποία η Ζαχάροβα χαρακτήρισε «προάγγελο τραγικών σοκ, που προκλήθηκαν από το αιματηρό πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσινγκτον» του 2014.

«Ένα νέο πραξικόπημα στο παλάτι μπορεί να είναι στα σκαριά ή κάποιος άλλος ανασχηματισμός. Πιστεύω ότι το καθεστώς Ζελένσκι, το οποίο έχει επανειλημμένα δοκιμάσει την υπομονή της Ουάσιγκτον, έχει κάποια πράγματα να εξετάσει», παρατήρησε, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για το ποιος είναι στην εξουσία στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail