Ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω της Μογγολίας θα ολοκληρωθεί το 2023

12019 /pixabay
Freepen.gr - Ο σχεδιασμός του αγωγού φυσικού αερίου Soyuz Vostok προς την Κίνα μέσω Μογγολίας θα πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αντιπρόεδρος της Ρωσίας Βικτόρια Αμπράμτσενκο μετά από συνάντηση διακυβερνητικής επιτροπής με τη Μογγολία, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

"Η ολοκλήρωση [του σχεδιασμού] έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος. Υποτίθεται ότι θα διασφαλίσουμε την άδεια από τα τρία κράτη", είπε ο Αμπράμτσενκο.

Η Gazprom άρχισε να αξιολογεί τη δυνατότητα παροχής έως και 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα μέσω της Μογγολίας το 2020. Ο σχεδιασμός και η αποτύπωση στο πλαίσιο του έργου του κορμού του αγωγού Soyuz Vostok ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Ο αγωγός πρόκειται να περάσει από μογγολικό έδαφος και θα είναι η συνέχεια του αγωγού Power of Siberia 2.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail