Δραματική τροπή του πολέμου: Την «αδιανόητη» εκκένωση του Κιέβου σχεδιάζει ο Zelensky σε περίπτωση black out - Ετοιμάζει 1.000 καταφύγια

Κάποτε αποτελούσε αδιανόητη πιθανότητα, το πλήρες μπλακ άουτ που θα απαιτούσε την εκκένωση της πρωτεύουσας των 3 εκατ.

Από: bankingnews.gr

Στο τραπέζι έχει τεθεί το «αδιανόητο», όπως χαρακτηρίζουν οι New York Times, σχέδιο εκκένωσης του Κιέβου, από τον Volodymyr Zelensky στην περίπτωση που καταρρεύσει το σύστημα ηλεκτρισμού, γεγονός πολύ πιθανό!
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
Πως 3 εκατομμύρια κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την πόλη μεσούντος του χειμώνα, γεγονός που αποτελεί μια δραματική τροπή του πολέμου, ενώ  ήδη ετοιμάζονται 1.000 θερμαινόμενα καταφύγια.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times που δημοσιεύει την πληροφορία, οι αρχές του Κιέβου άρχισαν να σχεδιάζουν την εκκένωση των 3 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης, εάν η ουκρανική πρωτεύουσα υποστεί πλήρες μπλακ άουτ, την ώρα που αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα ηλεκτρικό δίκτυο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσικούς πυραύλους.

Κάποτε αποτελούσε αδιανόητη πιθανότητα, το πλήρες μπλακ άουτ που θα απαιτούσε την εκκένωση της πρωτεύουσας των 3 εκατ.

Η κατάσταση όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, είναι ήδη δύσκολη με το 40% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας να έχει υποστεί ζημιά ή να έχει καταστραφεί.
Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, η πόλη ετοιμάζει 1.000 θερμαινόμενα καταφύγια που μπορούν επίσης να προστατεύσουν τους αμάχους από τους ρωσικούς πυραύλους.
Τα περισσότερα βρίσκονται εντός εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, αλλά οι αρχές ζήτησαν να μην αναφέρονται οι ακριβείς τοποθεσίες τους για να μην γίνουν εύκολοι στόχοι.

Για να αποτρέψει την πλήρη αποτυχία του δικτύου, η εθνική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε επτά περιοχές.
Η τεράστια πίεση στην ικανότητα της Ουκρανίας να παρέχει ισχύ είναι το αποτέλεσμα του εκτεταμένου βομβαρδισμού από τις ρωσικές δυνάμεις κρίσιμων ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα, μια τακτική που σύμφωνα με τους αναλυτές έχει καταφύγει ο πρόεδρος Vladimir Putin της Ρωσίας καθώς τα στρατεύματά του έχουν υποστεί επανειλημμένες αποτυχίες στο πεδίο της μάχης.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα ρωσικά πλήγματα έχουν προκαλέσει νέα ταλαιπωρία στους πολίτες της Ουκρανίας και ανάγκασαν τους αξιωματούχους να αναλογιστούν την πιθανότητα περαιτέρω ζημιάς να τους καταστήσει ανίκανους να παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

Πιθανό το αδιανόητο

«Κατανοούμε ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει τέτοιες επιθέσεις, μπορεί να χάσουμε ολόκληρο το ηλεκτρικό μας σύστημα», δήλωσε ο Roman Tkachuk, διευθυντής ασφαλείας της δημοτικής κυβέρνησης του Κιέβου, σε συνέντευξή του, μιλώντας για την πόλη.
Οι αξιωματούχοι της πρωτεύουσας έχουν ενημερωθεί ότι είναι πιθανό να έχουν τουλάχιστον 12 ώρες ειδοποίηση ότι το δίκτυο ήταν στα πρόθυρα της αποτυχίας.
Εάν φτάσει σε αυτό το σημείο, είπε ο κ. Tkachuk, «θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους ανθρώπους και να τους ζητάμε να φύγουν».
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Vitaliy Klitschko είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι λόγω της υπερφόρτωσης του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας, 450.000 διαμερίσματα πολιτών έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Αυτό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι μιάμιση φορά περισσότερο από τις προηγούμενες ημέρες.
Νωρίτερα, το ραδιόφωνο Sputnik μετέδωσε ότι οι αρχές του Κιέβου παραδέχτηκαν την πιθανότητα έλλειψης θέρμανσης στα σπίτια το χειμώνα.
 
 kyiv_3.JPG
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail