Η Ρωσία σχεδιάζει έναν κινητό εκτοξευτή για τον υπερηχητικό πύραυλο Tsirkon

Freepen.gr - Οι ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις σχεδίασαν και κατασκεύασαν το πρωτότυπο ενός κινητού εκτοξευτή για τους υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon, ως μέρος ενός παράκτιου αμυντικού συστήματος, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS πηγή προσκείμενη στο ρωσικό στρατό.

Είπε: «Το πρωτότυπο του κινητού εκτοξευτή για το παράκτιο αμυντικό σύστημα πυραύλων έχει ήδη δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τον υπερηχητικό πύραυλο Tsircon. Όπως και με το σύστημα Bastion, ο εκτοξευτής θα φέρει δύο βλήματα.

Το TASS δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει επίσημα αυτές τις πληροφορίες την στιγμή της δημοσίευσης.

Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στον ρωσικό στρατό δήλωσαν στο TASS πως ένα νέο σύστημα παράκτιας άμυνας αναπτύσσεται με βάση τον προηγμένο ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Tsirkon. Αναμενόταν να τεθεί σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό μέχρι το τέλος του 2022. Μια πηγή είπε ότι το νέο σύστημα, όπως και ο προκάτοχός του Bastion που χρησιμοποιεί το Oniks, θα έχει τη δυνατότητα να χτυπά στόχους τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail