Το ένα τρίτο των δυτικών οβιδοβόλων που στάλθηκαν στην Ουκρανία εκτός μάχης - NYT

Αnatolii Stepanov / ΑFΡ
Freepen.gr - Πυροβολικά δυτικής κατασκευής που αποστέλλονται στην Ουκρανία καταρρέουν ή καταστρέφονται συνεχώς στη μάχη, και αυτό έχει γίνει πρόβλημα για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ανέφεραν την Παρασκευή οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές. Για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, το Πεντάγωνο, το οποίο έχει παραχωρήσει στο Κίεβο εκατοντάδες όπλα, φέρεται να έχει δημιουργήσει μια εγκατάσταση επισκευής πέρα ​​από τα σύνορα στην Πολωνία.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και άλλους ανθρώπους που «εξοικειώνονται με τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας» και μίλησαν το πρακτορείο, το ένα τρίτο των 350 οβιδοβόλων που έχει στείλει η Δύση στην Ουκρανία είναι εκτός δράσης.

Τα όπλα είτε καίγονται λόγω μακρών περιόδων υπερβολικής χρήσης είτε καταστρέφονται στη μάχη και δεν μπορούν να επισκευαστούν στο πεδίο. Το έργο της επισκευής του εξοπλισμού έχει γίνει προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Πενταγώνου, η οποία φέρεται να έχει αναπτύξει μια εγκατάσταση επισκευής στην Πολωνία.

Οι προσπάθειες επισκευής ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, η κατάσταση των όπλων της Ουκρανίας είναι ένα θέμα που ελέγχεται στενά μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ, αναφέρει η δημοσίευση, προσθέτοντας ότι οι πηγές της αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail