Η σουηδική εισαγγελία επιβεβαίωσε τη δολιοφθορά κατά του Nord Stream

Σουηδική Ακτοφυλακή
Freepen.gr - Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ήταν πράξεις δολιοφθοράς, επιβεβαίωσε την Παρασκευή η σουηδική εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του τόπου του εγκλήματος στη Βαλτική Θάλασσα συγκεντρώθηκαν σημαντικά στοιχεία και όλα τεκμηριώθηκαν πλήρως. Οι εξετάσεις που έγιναν μέχρι σήμερα δείχνουν ίχνη εκρηκτικών σε αρκετά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν. Η προκαταρκτική ανάλυση συνεχίζεται με στόχο να εξαχθούν πιο ουσιαστικά συμπεράσματα για το περιστατικό, δήλωσε ο εισαγγελέας Mats Ljungqvist, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έρευνα.

Η εν εξελίξει έρευνα είναι πολύ περίπλοκη και περιεκτική, σημείωσε η σουηδική εισαγγελία. Αναμένεται να αποδειχθεί αν είναι δυνατόν να παρουσιαστούν σε κάποιον υποψίες διάπραξης αυτού του εγκλήματος.

Για περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι αυτή η εργασία μπορεί να προχωρήσει ήρεμα, είπε ο Ljungqvist. Προς το παρόν, ο εισαγγελέας δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες και δεν είναι διαθέσιμος στα μέσα ενημέρωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail