Η Ουγγαρία σκέφτεται να αγοράσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome

Freepen.gr - Η Ουγγαρία θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Kristóf Szalay-Bobrovniczky κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ισραήλ με τον Ούγγρο πρόεδρο Katalin Novák.

Ο Szalay-Bobrovniczky είπε σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ την Τετάρτη ότι έφτασε στη χώρα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Άμυνας. Συνόδευσε τον Πρόεδρο Novák, τον οποίο προσκάλεσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Isaac Herzog, μαζί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Yair Lapid και τον επερχόμενο πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.

«Η επίσκεψη είναι επίσης σημαντική γιατί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ήταν πολύ καλές εδώ και πολύ καιρό, και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στον τομέα της άμυνας», δήλωσε ο Szalay-Bobrovniczky.

Το Iron Dome αναπτύχθηκε από κοινού από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems και τον όμιλο Raytheon με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος παράγει επίσης το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail