Το Bloomberg για τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας: Η Μόσχα προετοιμάζεται για την αποκάλυψη των ζόμπι

Η Ρωσία, η Κίνα και μια σειρά από άλλα κράτη αυξάνουν τα αποθέματά τους σε χρυσό. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας από τους λόγους για αυτό.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αγόρασαν 400 μετρικούς τόνους χρυσού το Σεπτέμβριο του 2022. Έτσι, αγοράστηκε ετήσια ποσότητα χρυσού σε ένα μήνα.

Μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων μπορεί να συγκριθεί με το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι την παραμονή μιας αποκάλυψης ζόμπι, αναφέρει το άρθρο στο Bloomberg.

Πρώτα, πρέπει να προμηθευτεί κανείς νερό, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και πυροβόλα όπλα και στη συνέχεια να πάρει λίγο χρυσό για να μπορέσει να αποκτήσει τα απαραίτητα στη συνέχεια, είπε ο συγγραφέας του άρθρου.

Η κίνηση ορισμένων κρατών της Δύσης να παγώσουν τα αποθεματικά της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας προκάλεσε πτώση της εμπιστοσύνης στο δολάριο, το ευρώ και τα ομόλογα. Όλοι μπορούσαν να δουν ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν εν ριπή οφθαλμού.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τον χρυσό άρχισε να αυξάνεται. Η Ρωσία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν αυξήσει τις αγορές χρυσού τους. Ο χρυσός ήταν πάντα μια ασφαλής και αξιόπιστη επένδυση.

«Ο χρυσός χρυσός έχει ένα κρίσιμο πλεονέκτημα: σε αντίθεση με τα ομόλογα, δεν σας δεσμεύει σε σχέση με έναν αναξιόπιστο αντισυμβαλλόμενο», αναφέρει το άρθρο.

Το δολάριο ΗΠΑ υποχωρεί στις κεντρικές τράπεζες

Εν τω μεταξύ, το μερίδιο του δολαρίου ΗΠΑ στα αποθεματικά των κεντρικών τραπεζών μειώνεται. Στα τέλη του 2016, ανερχόταν στο 65 τοις εκατό, αλλά στις αρχές του 2022, έπεσε στο 59 τοις εκατό.

Φαίνεται ότι η τάση θα παραμείνει.

Νωρίτερα, ο πρώην σύμβουλος της CIA Τζέιμς Ρίκαρντς σημείωσε πως τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας είχαν μια μοναδική ιδιαιτερότητα σε σύγκριση με αυτά των μελών της G7. Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας δε σημειώνουν παγκόσμια ρεκόρ, αλλά κάνουν ένα τεράστιο νούμερο με βάση το ΑΕΠ της Ρωσίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι μια πραγματική δύναμη χρυσού σε σύγκριση με τις χώρες της Ομάδας των Επτά, σημείωσε ο Rickards. Ο χρυσός είναι ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο: δεν μπορεί να «παγώσει» σε λογαριασμούς και είναι αδύνατο να παρακολουθηθούν οι ροές του, πρόσθεσε ο Rickards.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail