Το ένα γράφημα που εξηγεί τα πάντα

Κοιτάξτε το παραπάνω διάγραμμα. Το γράφημα εξηγεί τα πάντα.

Εξηγεί γιατί η Ουάσιγκτον ανησυχεί τόσο πολύ για την εκρηκτική ανάπτυξη της Κίνας. Εξηγεί γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να προκαλούν την Κίνα στα ζητήματα της Ταϊβάν και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας. Εξηγεί γιατί η Ουάσιγκτον στέλνει αντιπροσωπείες του Κογκρέσου στην Ταϊβάν αψηφώντας τα ρητά αιτήματα του Πεκίνου. Εξηγεί γιατί το Πεντάγωνο συνεχίζει να στέλνει αμερικανικά πολεμικά πλοία μέσω του στενού της Ταϊβάν και να αποστέλλει τεράστιες ποσότητες θανατηφόρων όπλων στην Ταϊπέι. Εξηγεί γιατί η Ουάσιγκτον δημιουργεί αντι-κινεζικούς συνασπισμούς στην Ασία που έχουν στόχο να περικυκλώσουν και να προκαλέσουν το Πεκίνο. Εξηγεί γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει τον εμπορικό της πόλεμο με την Κίνα, επιβάλλει επαχθείς οικονομικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις της και απαγορεύει τους κρίσιμους ημιαγωγούς υψηλής τεχνολογίας που είναι ουσιώδεις όχι μόνο… για σχεδόν κάθε πτυχή της σύγχρονης κοινωνίας, από την ηλεκτρονική προϊόντων και μεταφοράς στο σχεδιασμό και την παραγωγή κάθε είδους αγαθών. Εξηγεί γιατί η Ουάσιγκτον θεωρεί τώρα την Κίνα ως το μεγαλύτερο και πιο τρομερό στρατηγικό της αντίπαλο που πρέπει να απομονωθεί, να δαιμονοποιηθεί και να νικηθεί.

Mike Whitney - unz.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το παραπάνω διάγραμμα εξηγεί τα πάντα, όχι μόνο τα εχθρικά διπλωματικά χτυπήματα που έχουν σχεδιαστεί για να δυσφημήσουν και να ταπεινώσουν την Κίνα, αλλά και τις ανοιχτά πολεμικές πολιτικές που στοχεύουν επίσης στη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Πρέπει να δουν τι πραγματικά συμβαίνει για να μπορέσουν να βάλουν τα γεγονότα στο κατάλληλο γεωπολιτικό τους πλαίσιο.

Και τι «πλαίσιο» είναι αυτό;

Το πλαίσιο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας πόλεμος που σχεδιάστηκε διεξοδικά, υποκινήθηκε και (τώρα) διώχθηκε από τους πληρεξούσιους της Ουάσιγκτον και την Ουάσιγκτον. Αυτό πραγματικά συμβαίνει. Οι ολοένα και πιο βίαιες πυρκαγιές που βλέπουμε να ξεσπούν στην Ουκρανία και την Ασία δεν είναι αποτέλεσμα «ρωσικής επιθετικότητας» ή του «κακού Πούτιν». Όχι. Αποτελούν την πραγματοποίηση μιας απαίσιας γεωπολιτικής στρατηγικής για την εξάλειψη της μετεωρικής ανόδου της Κίνας και τη διατήρηση του κυρίαρχου ρόλου της Αμερικής στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Μπορεί να υπάρχει αμφιβολία για αυτό;

Όχι.

Αυτός είναι ο λόγος που βιώνουμε την επαναδιαίρεση του κόσμου σε αντιμαχόμενα μπλοκ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε την ανατροπή 30 χρόνων παγκοσμιοποίησης και τη μαζική διακοπή του εφοδιασμού. Και αυτός είναι ο λόγος που η Ευρώπη έχει ωθηθεί με τα πόδια στο παγερό σκοτάδι και την αναγκαστική αποβιομηχάνιση. Όλες αυτές οι αυτοκτονικές πολιτικές επινοήθηκαν για έναν και μόνο σκοπό, για να διατηρήσουν την εξέχουσα θέση της Αμερικής στο παγκόσμιο σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλη η ανθρωπότητα έχει εμπλακεί επί του παρόντος σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας πόλεμος που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει την Κίνα να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Ένας πόλεμος που έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ. Δείτε αυτό το απόσπασμα από ένα άρθρο στον ιστότοπο World Socialist:

Ένα άρθρο των Financial Times της 19ης Οκτωβρίου του Edward Luce, με τίτλο «Η συγκράτηση της Κίνας είναι ο ρητός στόχος του Μπάιντεν», σήμανε τον ακόλουθο συναγερμό: «Φανταστείτε πως μια υπερδύναμη κήρυξε τον πόλεμο σε μια μεγάλη δύναμη και κανείς δεν το πρόσεξε. Ο Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε αυτόν τον μήνα ένα πλήρη οικονομικό πόλεμο κατά της Κίνας - δεσμεύοντας τις ΗΠΑ να σταματήσουν την άνοδό της - και ως επί το πλείστον, οι Αμερικανοί δεν αντέδρασαν.

«Σίγουρα, υπάρχει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός στο εσωτερικό για να απασχολήσουν την προσοχή. Αλλά η ιστορία είναι πιθανό να καταγράψει την κίνηση του Μπάιντεν ως την στιγμή που ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας βγήκε από το ντουλάπι».

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ετοίμαζαν νέες απαγορεύσεις στην Κίνα σε βασικούς τομείς υψηλής τεχνολογίας. Μιλώντας στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, ο Alan Estevez, ο υφυπουργός Εμπορίου για τη Βιομηχανία και την Ασφάλεια, ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν στην Κίνα την πρόσβαση στην επιστήμη των κβαντικών πληροφοριών, τη βιοτεχνολογία, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ή τους προηγμένους αλγόριθμους. Ο Εστέβες παραδέχτηκε πως αυτό συζητούνταν ήδη ενεργά. «Θα καταλήξουμε να κάνουμε κάτι σε αυτούς τους τομείς; Αν ήμουν άνθρωπος του στοιχήματος, θα έβαζα χρήματα για αυτό», είπε….

Ο Luce ολοκλήρωσε το άρθρο του στους Financial Times που αναφέρθηκε παραπάνω δηλώνοντας: «Θα λειτουργήσει ο τζόγος του Μπάιντεν; Δεν απολαμβάνω την προοπτική να το μάθω. Καλώς ή κακώς, ο κόσμος μόλις άλλαξε με ένα κλαψούρισμα και όχι με ένα κρότο. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι.”…(“ Ο τεχνολογικός πόλεμος του Μπάιντεν ενάντια στην Κίνα” , Ιστότοπος Παγκόσμιος Σοσιαλιστικός Ιστότοπος)

Για άλλη μια φορά, κοιτάξτε το γράφημα. Τι σου λέει;

Το πρώτο πράγμα που σας λέει είναι ότι οι εχθροπραξίες που βλέπουμε στην Ουκρανία (και τελικά στην Ταϊβάν), μπορούν να αναχθούν σε μια θεμελιώδη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία. Η Κίνα δυναμώνει. Βρίσκεται σε τροχιά να ξεπεράσει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στη δεκαετία. Και με την ανάπτυξη, έρχονται ορισμένα οφέλη. Ως η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα θα γίνει φυσικά ο περιφερειακός ηγεμόνας της Ασίας. Και, ως περιφερειακός ηγεμόνας της Ασίας, θα είναι σε θέση «να διευθετήσει τις περιφερειακές διαφορές προς όφελός της και να απονομιμοποιήσει την περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ».

Μπορείτε να δείτε το πρόβλημα εδώ;

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν προσανατολίσει την εξωτερική τους πολιτική γύρω από μια στρατηγική «εξισορρόπησης δυνάμεων» που ονομάζεται «στροφή στην Ασία». Εν ολίγοις, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να είναι ο κυρίαρχος παίκτης στην πιο πυκνοκατοικημένη και ευημερούσα περιοχή του κόσμου, την Ασία. Μπορείτε να δείτε πώς η άνοδος της Κίνας εκτροχιάζει το σχέδιο της Ουάσιγκτον για το μέλλον;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να αφήσουν αυτό να συμβεί χωρίς μάχη
. Η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να αφήσει την Κίνα να βγει από τις αγορές στις οποίες σχεδιάζει να κυριαρχήσει. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και αν νομίζεις πως αυτό θα συμβεί, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πάνε στον πόλεμο για να αποφύγουν ένα σενάριο στο οποίο οι ΗΠΑ παίζουν «δεύτερο βιολί» στην Κίνα. Στην πραγματικότητα, το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής έχει ήδη αποφασίσει ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν στρατιωτικά στην Κίνα για αυτόν ακριβώς τον στόχο.

Έτσι, η διατριβή μας είναι απλή. πιστεύουμε πως ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Μόνο αυτό λέμε. Οι καταστροφές που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι απλώς το πρώτο σάλβο σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση, τεράστια παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια, μια καταστροφική κατάρρευση των παγκόσμιων γραμμών εφοδιασμού, εκτεταμένο και εκτός ελέγχου πληθωρισμό, σταθερή επανεμφάνιση του ακραίου εθνικισμού και επαναδιαίρεση του κόσμου σε αντιμαχόμενα μπλοκ. Τι περισσότερη απόδειξη χρειάζεστε;

Και είναι όλα οικονομικά. Οι απαρχές αυτής της σύγκρουσης μπορούν όλες να αναχθούν στις σεισμικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία, στην άνοδο της Κίνας και στην αναπόφευκτη παρακμή των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η περίπτωση μιας αυτοκρατορίας να αντικαθιστά την άλλη. Φυσικά, μια μετάβαση αυτού του μεγέθους θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια κατανομή της ισχύος. Και μαζί με αυτές τις αλλαγές θα έρθουν περισσότερα σημεία ανάφλεξης, περισσότερες καταστροφές και η διαφαινόμενη προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου. Και έτσι ακριβώς εξελίσσονται τα πράγματα.

Λοιπόν, πώς εξηγεί το διάγραμμα τι συμβαίνει στην Ουκρανία;

Ο πόλεμος αντιπροσώπων της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία στοχεύει στην πραγματικότητα την Κίνα και όχι τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν είναι ομότιμος ανταγωνιστής και η Ρωσία δεν έχει τα οικονομικά μέσα για να εκτοπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Το NordStream, ωστόσο, αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τις ΗΠΑ ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τις οικονομικές σχέσεις της Μόσχας με την ΕΕ και ιδιαίτερα με τη βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης, τη Γερμανία. Η συμμαχία Μόσχας-Βερολίνου -η οποία ήταν αμοιβαία επωφελής και κλειδί για τη γερμανική ευημερία- έπρεπε να υπονομευτεί για να αποτραπεί η περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση που θα έφερνε τις ηπείρους πιο κοντά στη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο. Η Ουάσιγκτον έπρεπε να το σταματήσει αυτό για να διατηρήσει την οικονομικό της ασφυξία στην Ευρώπη και να υπερασπιστεί το δολάριο ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Ακόμα κι έτσι, κανείς δεν περίμενε ότι οι ΗΠΑ θα ανατινάξουν τον ίδιο τον αγωγό στην -αυτό που φαίνεται- τη μεγαλύτερη πράξη βιομηχανικής τρομοκρατίας στην ιστορία. Αυτό ήταν πραγματικά σοκαριστικό.

Ουσιαστικά, η Ουάσιγκτον βλέπει τη Ρωσία ως εμπόδιο στο «συγκεντρωτικό» σχέδιο της να περικυκλώσει, να απομονώσει και να αποδυναμώσει την Κίνα. Αλλά η Ρωσία δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ. Δεν είναι καν κοντά. Αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκει στην Κίνα.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος διεξάγεται για να συγκρατήσει την Κίνα και όχι τη Ρωσία. Αυτό που υποδηλώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ότι —μεταξύ των ελίτ της εξωτερικής πολιτικής— υπάρχει γενική συμφωνία πως, ο δρόμος προς το Πεκίνο περνάει από τη Μόσχα. Αυτή φαίνεται να είναι η συναινετική άποψη. Με άλλα λόγια, οι ισχυροί μεσίτες των ΗΠΑ θέλουν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία για να εξαπλώσουν τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλη την Ασία. Τελικά, ο στρατός θα κληθεί να επιβάλει την οικονομική κυριαρχία της Ουάσιγκτον επί των νέων Ασιατών υπηκόων της. Αν έρθει ποτέ αυτή η μέρα.

Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να πετύχει το φιλόδοξο σχέδιο της Ουάσιγκτον, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως θα εφαρμοστεί παρόλα αυτά. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσουν το ρολόι πίσω στη φευγαλέα «μονοπολική στιγμή» και στον εξίσου βραχύβιο Αμερικανικό Αιώνα. Είναι μια τραγωδία πέρα ​​από κάθε κατανόηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail