Ο αυξανόμενος θυμός της Ευρώπης για τις ΗΠΑ ενώ η αμερικανική οικονομία αναβοσβήνει κόκκινο

Το παρακάτω κλιπ συμπυκνώνει το χάος που αρχίζει να εκτυλίσσεται στη Δύση ως συνέπεια της προσπάθειας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης να συντρίψουν τη ρωσική οικονομία. Έχω την τάση να βλέπω τις Ηνωμένες Πολιτείες ως Oliver Hardy και την Ευρώπη ως Stan Laurel, εκτός από αυτή την περίπτωση είναι η Ευρώπη που επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες με το σύνθημα Laurel και Hardy, «Άλλο ένα καλό χάλι που μας έμπλεξες». Αλλά χαιρετίζω τις απόψεις σας σχετικά με το ποιος κωμικός ενσαρκώνει καλύτερα τους λάτρεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το αφήγημα σίγουρα γυρίζει όσον αφορά τη δυτική αλληλεγγύη για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Το Politico μόλις δημοσίευσε μια ιστορία με αυτόν τον εντυπωσιακό τίτλο, η Ευρώπη κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επωφελούνται από τον πόλεμο:

Εννέα μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρχίζει να διασπά τη Δύση.

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και τώρα κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι έκαναν περιουσία από τον πόλεμο, ενώ οι χώρες της ΕΕ υποφέρουν.

«Το γεγονός είναι ότι, αν το δεις νηφάλια, η χώρα που κερδίζει περισσότερο από αυτόν τον πόλεμο είναι οι ΗΠΑ επειδή πουλάνε περισσότερο αέριο και σε υψηλότερες τιμές και επειδή πουλάνε περισσότερα όπλα», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος στο POLITICO.

https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-war-europe-ukraine-gas-inflation-reduction-act-ira-joe-biden-rift-west-eu-accuses-us-of-profiting- από τον πόλεμο/

Φοβερό. Οι συντάκτες του Politico κατηγορούν τον Πούτιν για όσα έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη στον εαυτό τους. Μπορώ να ακούσω το θρήνο της Ευρώπης, «Είναι άλλο ένα ωραίο χάος που μας φέρατε στην Αμερική».

Με διασκεδάζει η καταγγελία του Ευρωπαίου αξιωματούχου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επωφελούνται σε βάρος της Ευρώπης. Όταν εργαζόμουν στη CIA ως αναλυτής, είχαμε μια φράση για αυτό το είδος της στιγμής του Captain Obvious — τη λέγαμε "No Shit Analysis", NSA για συντομία. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα δούμε τις κατηγορίες και τη δυσαρέσκεια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξάνονται και να εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό θα καταστήσει πιο δύσκολο για την Ευρώπη να υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία την στιγμή που θα αυξηθούν οι ανάγκες της Ουκρανίας για εξωτερική βοήθεια και στρατιωτική υποστήριξη.

Ενώ η Ευρώπη αντιλαμβάνεται σωστά ότι ορισμένοι τομείς της αμερικανικής οικονομίας έχουν κέρδη σε βάρος της Ευρώπης, η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει σαφή σημάδια μιας οικονομίας με προβλήματα σε πολλαπλά μέτωπα.

Το Sundance, στο Conservative Tree House, έχει ένα εξαιρετικό κομμάτι για το αναιμικό ξεκίνημα της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες — Η καταναλωτική οικονομία έχει καταρρεύσει εντελώς — «It's a Ghost Town» για τις διακοπές των αγορών παντού. Τα προηγούμενα χρόνια, οι πρόθυμοι καταναλωτές έκαναν ουρά νωρίς το πρωί τη Μαύρη Παρασκευή - Balck Friday (δηλαδή την επόμενη ημέρα των Ευχαριστιών) έξω από καταστήματα όπως το Best Buy. Δείτε πώς έμοιαζε το 2020 παρά τα lockdown Covid:

Τώρα, δύο χρόνια μετά, έχουμε αυτό:

Το Sundance παραθέτει ένα άρθρο του Reuters που στηρίζει συνοπτικά το βίντεο:

Reuters – […] Περίπου 166 εκατομμύρια άνθρωποι σχεδίαζαν να ψωνίσουν από την εορτή των Ευχαριστιών της Πέμπτης μέχρι την ερχόμενη «Cyber Δευτέρα», σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής, σχεδόν 8 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι. Αλλά με σποραδικές βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας, τα καταστήματα ήταν λιγότερο απασχολημένα από ό,τι συνήθως τη Black Friday.

«Συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου δυσκολεύεσαι να βρεις πάρκινγκ. Φέτος, δεν είχα πρόβλημα να αποκτήσω θέση στάθμευσης», δήλωσε ο Marshal Cohen, επικεφαλής σύμβουλος βιομηχανίας της NPD Group Inc.

«Είναι πολλά κοινωνικά ψώνια, ο καθένας ψάχνει μόνο να πάρει αυτό που χρειάζεται. Δεν υπάρχει καμία αίσθηση επείγοντος», πρόσθεσε ο Κοέν, με βάση τους ελέγχους των καταστημάτων του στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, το Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια.

Στο εμπορικό κέντρο American Dream στο East Rutherford, στο New Jersey, δεν υπήρχαν ουρές έξω από τα καταστήματα. Ένας υπάλληλος της Toys 'R' Us μοίραζε φυλλάδια με μια λίστα με τις προσφορές της Black Friday "door buster". 

https://theconservativetreehouse.com/blog/2022/11/26/the-consumer-economy-has-completely-collapsed-its-a-ghost-town-for-holiday-shopping-everywhere/

Δεν είναι μόνο τα χριστουγεννιάτικα ψώνια που υποφέρουν. Οι αγορές οχημάτων αναψυχής (δηλαδή «campervans» και «motorhomes» στην Ευρώπη) παραπαίουν επίσης. Αυτό το κομμάτι, RV Boom έχει τελειώσεις; Οι μηνιαίες αποστολές βυθίζονται καθώς οι αντιπροσωπείες ξεχειλίζουν από κατασκηνωτές, παρέχει ορισμένες σχετικές λεπτομέρειες:

Υπάρχουν δεκάδες αντιπροσωπείες οχημάτων αναψυχής που καλύπτουν αυτοκινητόδρομους πάνω και κάτω στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Από την εβδομάδα διακοπών των Ευχαριστιών, οδηγώντας τα Interstate 95 και 85 από την περιοχή του Mid-Atlantic στο Deep South, οι αντιπροσωπείες RV ξεχειλίζουν από απόθεμα, μια τεράστια αλλαγή από τους άδειους χώρους στάθμευσης όταν τα RV είχαν μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έρευνα του RV Industry Association με τους  κατασκευαστές τον Οκτώβριο του 2022 δείχνει ότι οι συνολικές αποστολές RV έκλεισαν τον μήνα με 32.652 μονάδες, μια τεράστια μείωση 43,7% σε σύγκριση με τις 57.971 μονάδες που αποστέλλονται τον Οκτώβριο του 2021. Μέχρι τον Οκτώβριο, οι αποστολές RV μειώθηκαν κατά 12,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο έτος, με 448.246 αποστολές χονδρικής.

https://www.zerohedge.com/markets/rv-boom-over-monthly-shipments-plunge-dealerships-overflow-campers

Θυμάστε την τρομερή πρόβλεψη στις αρχές Νοεμβρίου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες τελείωσαν από ντίζελ; Λοιπόν, φαίνεται ότι αυτή η προειδοποίηση ήταν λάθος. Καλά νέα, σωστά; Όχι. Διαβάστε αυτό — Η ρωγμή του ντίζελ προκαλεί τελικά καταστροφή ζήτησης

Νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο, τα αποθέματα αποστάγματος των ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτήν την εποχή του έτους από το 1951, μόλις ξεκίνησε η περίοδος θέρμανσης και λίγους μήνες πριν από το εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου, το οποίο τίθεται σε ισχύ το Φεβρουάριο.

Τώρα έχουν εμφανιστεί ενδείξεις ότι η ασθενέστερη ζήτηση τις περασμένες εβδομάδες μπορεί να άρχισε σιγά-σιγά να αναδομεί τα αποθέματα ντίζελ, σε αντίθεση με τις εποχιακές τάσεις. Τα αποθέματα αποστάγματος στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια τις έξι εβδομάδες έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ανώτερου αναλυτή αγοράς του Reuters, John Kemp, με βάση τα στοιχεία της EIA.  

Στα προσφερόμενα προϊόντα –αντιστοιχία της τεκμαρτής ζήτησης– το προϊόν απόσταξης καυσίμου που παρασχέθηκε ήταν κατά μέσο όρο 4,0 εκατομμύρια bpd τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μειωμένο κατά 3,5% από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ.

https://www.zerohedge.com/commodities/diesel-crunch-finally-causing-demand-destruction

Όταν δημιουργείτε αποθέματα επειδή οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η οικονομία είναι προβληματική και κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Τι καλύτερο για να ξεκινήσετε την περίοδο των διακοπών από το να χάσετε τη δουλειά σας. Αυτά τα νέα από το Μισισιπή δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός.

Ένας πρώην υπάλληλος της United Furniture Industries ισχυρίζεται πως ο κατασκευαστής επίπλων, με έδρα το Tupelo του Μισισιπή, παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία παραλείποντας να δώσει 60 ημέρες ειδοποίηση για το απότομο κλείσιμο σε σχεδόν 2.700 υπαλλήλους και οδηγούς φορτηγών, που βρέθηκαν χωρίς δουλειά δύο ημέρες πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Πρώην υπάλληλοι της UFI, που λειτουργούσαν με την επωνυμία Lane Furniture, δεν πίστευαν στα μάτια τους νωρίς το πρωί της Τρίτης, αφού έλαβαν είτε ένα email είτε ένα μήνυμα κειμένου που τους έλεγε να μην παρουσιαστούν στη δουλειά εκείνη την ημέρα, επειδή οι θέσεις εργασίας τους τερματίζονταν αμέσως «λόγω απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών». . .

Στα τέλη Ιουλίου, ο κατασκευαστής επίπλων έκλεισε τα εργοστάσιά του στο Winston-Salem και στο High Point της Βόρειας Καρολίνας, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 270 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις WARN Act που κατατέθηκαν τότε στο Υπουργείο Εμπορίου της Βόρειας Καρολίνας.

Άλλες 220 θέσεις εργασίας καταργήθηκαν στα τέλη Ιουλίου στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Amory του Μισισιπή. «Η νέα ηγεσία εργαζόταν εξαιρετικά σκληρά για να θέσει σε εφαρμογή νέες διαδικασίες», είπε ο πρώην υπάλληλος στην FreightWaves. «Έγινε πάρα πολλή προσπάθεια για να ξέρει κάποιος ότι θα έκλεινε εν μία νυκτί».

https://www.freightwaves.com/news/former-employee-sues-united-furniture-industries-over-mass-firing?j=222218&sfmc_sub=44175902&l=256_HTML&u=4576196&mid=551400

Όταν οι άνθρωποι αγοράζουν νέα σπίτια συνήθως αναζητούν και νέα έπιπλα. Αυτή η ζήτηση φαίνεται να έχει στερέψει και η United Furniture Industries μειώνεται. Ίσως θα μεταφέρουν αυτές τις θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, αλλά δεν φαίνεται ότι η τρέχουσα ζήτηση είναι επαρκής για να δικαιολογήσει την επέκταση της παραγωγής.

Στην αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση, παρά τις πρόωρες απώλειες, αύξησαν δραματικά την παραγωγή όπλων, αεροσκαφών, πλοίων, αρμάτων μάχης και πυρομαχικών που απαιτούνται για την καταπολέμηση των Ναζί και της Ιαπωνίας. Σήμερα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Δύση είναι απασχολημένη να εκλιπαρεί για στρατιωτικές προμήθειες από οποιαδήποτε χώρα με αποθηκευμένο πλεόνασμα και να ξεσκονίζει τα παλιά οπλικά συστήματα και να τα στέλνει στην Ουκρανία. Καμία αίσθηση έκτακτης ανάγκης και καμία σημαντική αύξηση της παραγωγής. Σε αντίθεση με την ευελιξία της αμερικανικής κατασκευής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (π.χ. οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκεύαζαν ένα αεροπλανοφόρο το μήνα), τα χρονοδιαγράμματα για τους αμυντικούς εργολάβους των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένοι να παράγουν όπλα και πυρομαχικά αντικατάστασης υπολογίζονται σε μήνες και, μερικές φορές, χρόνια. Υποθέτω ότι και για αυτό φταίει ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail