Ο απλός λόγος που δεν έχει νόημα η Ρωσία να αναπτύξει πυραύλους στην Κούβα

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Rostislav Ishchenko, η Ρωσία είναι απίθανο να αναπτύξει τους πυραύλους της στην Κούβα μετά τη συνάντηση μεταξύ του κουβανού ηγέτη Miguel Diaz-Canel και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.

Η κατάσταση στον κόσμο διαφέρει από εκείνη του 1962, όταν η ανάπτυξη σοβιετικών πυραύλων κοντά στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούσε πραγματική απειλή για τις τελευταίες, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας.

Σήμερα υπάρχουν διηπειρωτικοί πύραυλοι και η Ρωσία θα μπορούσε να τους εκτοξεύσει από το έδαφός της σε στόχο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έχει νόημα η ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων στο έδαφος της Κούβας σήμερα, κατέληξε.

"Στο παρελθόν ήταν επιχείρημα. Υπό τις σημερινές συνθήκες, οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι θα μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες 20 λεπτά μετά την εκτόξευση και η στρατηγική αεροπορία θα είναι σε θέση να παραδώσει πυρηνικές κεφαλές στις Ηνωμένες Πολιτείες εντός λίγων ωρών. Τα πυρηνικά υποβρύχια βρίσκονται συνεχώς σε υπηρεσία στον ωκεανό. Η Ρωσία δεν έχει κανένα πρόβλημα με μια αντεπίθεση. Έχουμε το βλέμμα μας στην Ουάσιγκτον ανά πάσα στιγμή", δήλωσε ο Ishchenko σε συνέντευξή του στο PolitExpert.

Η ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κούβα θα επιδείνωνε τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως ούτε η Ρωσία ούτε η Κούβα θα συμφωνούσαν σε μια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο, στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας, η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να βοηθήσει τις κουβανικές αρχές να εκσυγχρονίσουν τον στρατό τους.


* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail