Συνελήφθη οδηγός ταξί που πήγε να χρεώσει το τριπλάσιο σε τουρίστες μέχρι τον Πειραιά

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, συνελήφθη, την 15-11-2022 στο Μοναστηράκι, 58χρονος αλλοδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε να προβαίνει σε προφορική συμφωνία με (2) αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι τον Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της συνήθους αξίας διαδρομής.

Από τον περαιτέρω τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο, στο οποίο είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, που ήταν ρυθμισμένη να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένου ποσού στο τέλος της διαδρομής.

Εκτός αυτού, διακριβώθηκε ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, έχοντας σπάσει την σφραγίδα και τοποθετήσει πρόσθετη συνδεσμολογία, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη.

Επιπρόσθετα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, όπως επίσης ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ΤΑΞΙ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχιστούν. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail