Γιατί η Ρωσία δεν το έκανε αυτό νωρίτερα;

Τη Δευτέρα σημειώθηκε μιας μαζική ρωσική επίθεση (σύμφωνα με πληροφορίες η μεγαλύτερη από τις 24 Φεβρουαρίου) με χρήση οπλισμού μεγάλης εμβέλειας με βάση τον αέρα και τη θάλασσα σε ουκρανικές εγκαταστάσεις που ελέγχουν συστήματα επικοινωνίας και ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διέκοψε τον έλεγχο και τις επιχειρήσεις επιμελητείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και των δικτύων επιμελητείας τους. Πρέπει να ρωτήσετε, "Τι τους πήρε τόσο καιρό;".

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σαφώς εισέλθει σε μια νέα φάση, με την Ουκρανία να αποτυγχάνει να πιέσει την επίθεσή της και τη Ρωσία να στερεώνει τις γραμμές άμυνάς της και να εξαπολύει αντεπιθέσεις που απωθούν την Ουκρανία από βασικές στρατηγικές περιοχές στο Ντόνετσκ. Φαίνεται πως ο συνδυασμός της δολοφονίας της Darya Dugina, της δολιοφθοράς των αγωγών Nordstream, του βομβαρδισμού της γέφυρας του Κερτς και της κακής επίθεσης με drones στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστάπολη έπεισε τους Ρώσους να εντείνουν τις στρατιωτικές επιδρομές για να καταστρέψουν κρίσιμα ηλεκτρικά και ενεργειακές υποδομές που προηγουμένως είχαν αφήσει ανέπαφα.

Ωστόσο, ακόμη και ενώ επιτυγχάνει τη συστηματική απενεργοποίηση των φώτων και της θερμότητας σε ολόκληρη την Ουκρανία, η Ρωσία εστιάζει στην καταστροφή μετασχηματιστών και βασικών εγκαταστάσεων μεταφοράς αντί να ανατινάξει πυρηνικούς, θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Εάν αυτές οι τοποθεσίες εξακολουθούν να είναι άθικτες, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει ένα πιο εύκολο έργο ανοικοδόμησης μόλις ηττηθεί η Ουκρανία. Είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσετε νέους μετασχηματιστές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας παρά να κατασκευάσετε έναν νέο πυρηνικό αντιδραστήρα. Σωστά;

Τα ρωσικά χτυπήματα φέρεται να έχουν εξαλείψει το 50% της ικανότητας της Ουκρανίας να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή στο Κίεβο, το Λβιβ και το Χάρκοβο θα γίνει μη βιώσιμη. Δε μιλάμε για την ταλαιπωρία του να μην μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας ή να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή στο Netflix ή να διατηρήσετε ζωντανή την μπαταρία του υπολογιστή σας. Η απώλεια ρεύματος διακόπτει την παροχή νερού και υποβαθμίζει το αποχετευτικό σύστημα. Όπως σημείωσα σε προηγούμενο άρθρο, εάν ζείτε τέσσερις ή περισσότερους ορόφους πάνω από το επίπεδο του εδάφους, θα πρέπει είτε να μεταφέρετε κουβάδες με νερό στην τουαλέτα ή να σταματήσετε το ξέπλυμα. Σημαίνει επίσης πως δεν υπάρχει ζέστη και οι θερμοκρασίες στην Ουκρανία πέφτουν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα. Αυτό θα ήταν ανεκτό αν έχετε τζάκι (που δεν έχουν τα περισσότερα διαμερίσματα στις αστικές περιοχές). Χωρίς ακτινοβολούμενη θερμότητα, πρέπει να στρώσετε μόνο για να αποφύγετε την υποθερμία.

Βασικές εργασίες όπως τα ψώνια απαιτούν να ντυθείς ως εξερευνητής σπηλαίων. Δείτε αυτή τη φωτογραφία από ψώνια παντοπωλείου στην Ουκρανία.

Φαίνεται πως υπάρχει διχασμός μεταξύ Ουάσιγκτον και Λονδίνου σχετικά με το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία. Το NBC ανέφερε σήμερα ότι ο Πρόεδρος Dementia (άνοια) Joe ούρλιαξε στον Zelensky της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας τον Ιούνιο:

Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών τον Ιούνιο είχε διαφορετικά αποτελέσματα από τα προηγούμενα, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν την κλήση. Ο Μπάιντεν μόλις είχε τελειώσει να λέει στον Ζελένσκι ότι είχε δώσει το πράσινο φως για άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία, όταν ο Ζελένσκι άρχισε να απαριθμεί όλη την πρόσθετη βοήθεια που χρειαζόταν και δεν έπαιρνε. Ο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του, είπαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν την κλήση. Ο αμερικανικός λαός ήταν αρκετά γενναιόδωρος και η κυβέρνησή του και ο αμερικανικός στρατός εργάζονταν σκληρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία, είπε, υψώνοντας τη φωνή του και ο Ζελένσκι μπορούσε να δείξει λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη.

https://www.nbcnews.com/politics/national-security/biden-lost-temper-zelenskyy-phone-call-ukraine-aid-rcna54592

Το να φωνάζει ο Μπάιντεν στους ανθρώπους δεν είναι ασυνήθιστο, τουλάχιστον για έναν ηλικιωμένο με άνοια. Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η «είδηση» διέρρευσε σήμερα, μία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές. Ενώ το ρεπορτάζ του NBC συνεχίζει να επιμένει ότι τα πράγματα είναι απλά διογκωμένα μεταξύ του Τζο και του Βολοντιμίρ και πως τα έχουν επιδιορθώσει, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, είπε τα εξής:

«Οι στόχοι του προέδρου ήταν ξεκάθαροι από την αρχή. Δε θέλουμε σύγκρουση με τη Ρωσία. Είναι το νούμερο ένα.

https://t.me/infodefENGLAND/593

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχωρούν από την πολεμική ρητορική τους και τώρα ενημερώνουν ότι δε θέλουν «σύγκρουση με τη Ρωσία». Κάποιος ξέχασε να το πει στους Βρετανούς. Ακούγοντας μια σειρά Βρετανών πολιτικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Μπόρις Τζόνσον, άκουσα σήμερα στο Sky News πως η Ρωσία είναι στα σχοινιά και ότι η Ουκρανία βαδίζει προς μια αναπόφευκτη νίκη. Δείτε τον Λόρδο Ντάνατ-Ο Πούτιν είναι απελπισμένος και βαριά άρρωστος:

Και εδώ ο δήμαρχος του Κιέβου Klitschko αναφέρει, ψευδώς, πως η Ουκρανία σταμάτησε τους περισσότερους από τους ρωσικούς πυραύλους. Ωστόσο, παραδέχεται ότι το 80% του Κιέβου είναι χωρίς νερό.

Το καλύτερο το φυλάω για το τέλος. BOJO. Υπάρχει μια συνέντευξη, που δείχνει πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας άθλιος, ανέντιμος, παραπλανημένος άνθρωπος. Είναι ακόμα all in στην Ουκρανία νικώντας τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης (σημείωση, το βίντεο που έχει ενσωματώσει ο συγγραφέας δεν είναι πλέον διαθέσιμο).

Ο Τζόνσον επιμένει ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν τη μοίρα τους. Παραλείπει να αναφέρει ότι πίεσε τον Ζελένσκι τον Μάιο να μην διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τη Ρωσία. Στον κόσμο του BOJO, η Ρωσία θα πρέπει να παραδώσει προσαρτημένα εδάφη. Το πώς θα επιτευχθεί αυτό δε διευκρινίζεται. Ο BOJO έχει αυταπάτες. Φαίνεται να πιστεύει ειλικρινά πως ο Πούτιν ξεμένει από επιλογές, ενώ αγνοεί την οικονομική φρίκη που καταστρέφει την Αγγλία. Επιφανείς, διάσημες παμπ κλείνουν τις πόρτες τους. Ο πληθωρισμός αυξάνεται και ο απλός λαός δυσκολεύεται περισσότερο να αγοράσει τρόφιμα και να διατηρήσει τον τρόπο ζωής που απολάμβανε μόλις πριν από ένα χρόνο.

Εδώ είναι η ουσία – η στρατιωτική θέση της Ουκρανίας θα συνεχίσει να διαβρώνεται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι οικονομικές συνθήκες στην Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη θα επιδεινωθούν. Το τελευταίο θα καταστήσει αδύνατη τη διατήρηση της πολιτικής υποστήριξης για τη συνέχιση της αποστολής απεριόριστης οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail