Η Γερμανία είναι το πιόνι μιας Αμερικής που επιδιώκει να ανατρέψει τη ρωσική κυβέρνηση - Ουγγαρέζα ιστορικός

Mária Schmidt
Η Γερμανία δεν είναι παρά ένα πιόνι των Ηνωμένων Πολιτειών και η αντίδραση της Γερμανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream το αποδεικνύει, λέει μία από τους πιο σημαντικούς ιστορικούς της Ουγγαρίας.


Η Γερμανία δεν είναι πλέον σε θέση να αντιταχθεί σε οτιδήποτε θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως έχει γίνει ουσιαστικά μια μη οντότητα, είπε η Ουγγαρέζα ιστορικός Mária Schmidt.

Μιλώντας στην πολιτική εκπομπή «Bayer-show» του καναλιού ειδήσεων HírTV, η Schmidt ρωτήθηκε κυρίως για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση.
 
Η Schmidt μίλησε αρχικά για τον στόχο των ΗΠΑ να περικυκλωθεί η Ρωσία από το ΝΑΤΟ σε ξηρά και θάλασσα. Είπε ότι ήταν πεπεισμένη πως οι Αμερικανοί θέλουν να ανατρέψουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια να σχηματίσουν μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση που θα υποστηρίζει τους στόχους πολιτικής της Δύσης και τις προοδευτικές πολιτιστικές αξίες.

Η Schmidt συνέχισε λέγοντας ότι «καθώς η Ρωσία έχει τους μεγαλύτερους φυσικούς πόρους και ενέργεια, είναι σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτών, διότι θα ήταν ένα πολύ μεγάλο ατού κατά της Κίνας».

«Η Ρωσία είναι μια περιφερειακή δύναμη, αλλά δεν είναι πλέον μια υπερδύναμη που απειλεί τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ως παγκόσμιας δύναμης. Αυτή είναι η Κίνα», πρόσθεσε.

«Φανταστικοί» Πράσινοι, ευάλωτοι Γερμανοί
 
Η Schmidt μίλησε επίσης για τη Γερμανία και το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο αποτελεί μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP). Είπε για τους Πράσινους ότι είναι «τώρα οι μεγαλύτεροι επιτιθέμενοι κατά των Ρωσων» και τα μεγαλύτερα γεράκια του πολέμου, παρόλο που διαμαρτύρονταν κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των πυρηνικών όπλων. 

«Μαρί, υπάρχει ακόμα Γερμανία;» ρώτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής Zsolt Bayer λίγο αργότερα, στην οποία η Maria Schmidt απάντησε: «Δε νομίζω».

Πάνω σε αυτό συνέχισε λέγοντας ότι η Γερμανία και ο καγκελάριος δεν είχαν μιλήσει μετά την τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό Nord Stream και πως δεν είχε δει κανένα γερμανικό πρωτοσέλιδο που να ήταν εξοργισμένο αφού ο αγωγός που τροφοδοτούσε τη χώρα είχε δεχτεί επίθεση.

«Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να πουν όχι στους Αμερικανούς σε τίποτα», κατέληξε η ιστορικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail