Ο Μακρόν εξέφρασε την ελπίδα για επιστροφή της Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

facebook.com/elysee.fr - Sarah Steck
Freepen.gr - Την ελπίδα του για την επιστροφή του Κιέβου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν .

«Οι Ουκρανοί, ελπίζω, θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους», είπε ο Μακρόν στους Financial Times, προσθέτοντας πως «η διεθνής κοινότητα» θα βρίσκεται επίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για «ουσιώδεις» ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία μετά τη σύνοδο κορυφής της G20.

Όπως είπε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την προηγούμενη μέρα, μιλώντας για τη δυνατότητα διαλόγου με την Ουκρανία, η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις, αυτή η θέση είναι γνωστή στο Κίεβο. Την ίδια στιγμή, η ουκρανική πλευρά δεν επιθυμεί καμία διαπραγμάτευση, είπε. Όπως τόνισε ο Πεσκόφ, κάθε διαπραγμάτευση έχει στόχους, οι ρωσικοί στόχοι είναι γνωστοί και «μπορούν να επιτευχθούν είτε μέσω ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είτε μέσω διαπραγματεύσεων» και «η Ρωσία είναι ανοιχτή και στα δύο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail