Η ΕΕ έχει παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 68 δισ. ευρώ, αναφέρει το Politico

denzel / pixabay
Ένωση έχει παγώσει συνολικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 68 δισ. ευρώ, ανέφερε την Παρασκευή το Politico, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC).

Το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων δεσμεύτηκε στο Βέλγιο (αξίας 50 δισ. ευρώ) και στο Λουξεμβούργο (5,5 δισ. ευρώ). Αυτές οι δύο χώρες, καθώς και η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Γαλλία, αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, τα εθνικά αποθέματα της Ρωσίας ενδέχεται να ανέρχονται σε περίπου 33,8 δισ. ευρώ, αν και το ακριβές ποσό δεν είναι ακόμη γνωστό.

Ο εκπρόσωπος της EC Christian Wigand δήλωσε στα τέλη Οκτωβρίου σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό ORF ότι το ποσό των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχει μπλοκάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται συνολικά σε 17,5 δισ. ευρώ ενώ διακυβεύονται τα περιουσιακά στοιχεία 1.350 προσώπων και οντοτήτων που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail