Οι Ηνωμένες Πολιτείες «βρίσκονται στην παραμονή της καταστροφής»;

Pixabay
Το επίπεδο θυμού που παρατηρούμε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την στιγμή είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Εκατομμύρια ψηφοφόροι τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά είναι γεμάτοι οργή και δεν έχω δει ποτέ αυτή τη χώρα πιο πικρά διχασμένη από ό,τι είναι αυτή την στιγμή. Είναι ενδιαφέρον πως μελέτες μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι η οικονομία είναι το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί τους ψηφοφόρους. Η πάλαι ποτέ σπουδαία οικονομική μηχανή μας καταρρέει και το κόστος ζωής έχει γίνει εξαιρετικά καταπιεστικό. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, προς το παρόν η οικονομία εξακολουθεί να είναι σχετικά σταθερή. Πόσο θυμωμένοι θα είναι λοιπόν οι Αμερικανοί όταν αρχίσουν να ξεκολλούν οι τροχοί και οι οικονομικές συνθήκες αρχίσουν πραγματικά να επιδεινώνονται πολύ γρήγορα;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Καθώς γράφω αυτό το άρθρο, είμαστε ένα έθνος που βρίσκεται στο χείλος μιας εκτεταμένης εμφύλιας αναταραχής. Όπως σημείωσε το NBC News, υποψήφιοι και από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα «δέχθηκαν σωματική επίθεση» τις τελευταίες εβδομάδες:

Ένοπλοι άνδρες με μάσκες και τακτικό εξοπλισμό έχουν εμφανιστεί σε ασφαλείς κάλπες. Οι υποψήφιοι και των δύο κομμάτων δέχθηκαν σωματική επίθεση, εκφοβισμένοι εκλογικοί υπάλληλοι. Και οι απειλές κατά των μελών του Κογκρέσου δεκαπλασιάστηκαν.

Για πολλούς ψηφοφόρους, ένα φαύλο σπιράλ βίας και φόβου δημιουργεί άγχος, παράνοια και μια συντριπτική αίσθηση τρόμου πως το έθνος βρίσκεται στις παραμονές της καταστροφής, σύμφωνα με ένα αυξανόμενο σώμα έρευνας της κοινής γνώμης.


Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το NBC News αναγνώρισε ότι υπάρχει «μια συντριπτική αίσθηση τρόμου πως το έθνος βρίσκεται στην παραμονή της καταστροφής».

Δε λαμβάνουμε συχνά ότι μια τόσο αληθινή παραδοχή από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η διάθεση σε αυτή τη χώρα είναι «καλή» αυτή την στιγμή. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα όλων των Αμερικανών πιστεύουν πως οι ΗΠΑ «βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο στη μνήμη τους»:

Τα δύο τρίτα των Αμερικανών λένε ότι η χώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της μνήμης τους και πάνω από το ένα τέταρτο αναφέρουν πως είναι τόσο πιεσμένοι ώστε δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις περισσότερες μέρες, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία στην οποία περισσότεροι από τα 3/4 είπαν ότι το μέλλον της χώρας ήταν μια σημαντική πηγή άγχους στη ζωή τους.

Για εκατομμύρια Αμερικανούς, ο αγώνας για επιβίωση από μήνα σε μήνα είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο είναι τόσο αγχωμένοι.

Μια 31χρονη γυναίκα που ονομάζεται Cashe Lewis δουλεύει συχνά «16 ώρες την ημέρα», τώρα ψάχνει για τρίτη δουλειά και πουλάει κυριολεκτικά το αίμα της για να έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει φαγητό:

Η Cashe Lewis, 31 ετών, από το Ντένβερ του Κολοράντο εργάζεται δύο δουλειές και αυτή την στιγμή προσπαθεί να βρει μια τρίτη δουλειά για να καλύψει την πρόσφατη μηνιαία αύξηση του ενοικίου της κατά 200 δολάρια στο διαμέρισμά της. Εργάζεται μέρες ως barista στα Starbucks, αλλά ισχυρίζεται πως ήταν δύσκολο να έχει αρκετές ώρες ακόμα και με επιπλέον βάρδιες όποτε μπορεί, λόγω των περικοπών στον προγραμματισμό ως μέρος της καταστολής της οργάνωσης των συνδικάτων από τη διοίκηση.

Το βράδυ εργάζεται σε ένα ψιλικατζίδικο επειδή οι ώρες είναι αξιόπιστες και εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα, συχνά 16 ώρες την ημέρα.

«Είμαι κουρασμένη όλη την ώρα», είπε η Lewis. «Τη μία μέρα που έχω άδεια την εβδομάδα, δίνω πλάσμα για επιπλέον χρήματα. Πουλάω κυριολεκτικά το αίμα μου για να φάω γιατί δεν έχω άλλη επιλογή».


Αυτές τις μέρες, πολλοί Αμερικανοί είναι «εξαντλημένοι όλη την ώρα», αλλά σχεδόν ό,τι κάνουν οι ηγέτες μας για να διορθώσουν τα προβλήματά μας καταλήγουν να τα κάνουν ακόμη χειρότερα.

Μια άλλη μεγάλη έρευνα μόλις ανακάλυψε πως η οικονομία είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ και νομίζω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα αυτό το συναίσθημα.

Είναι πιθανό ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ελέγχουν τουλάχιστον ένα σώμα του Κογκρέσου μετά από αυτές τις ενδιάμεσες εκλογές, και αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον για τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια.

Και είναι επίσης πιθανό και οι δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος να θυμώσουν ακόμη περισσότερο καθώς πλησιάζουμε στο 2024.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή ακριβώς την στιγμή πρόκειται να δούμε ένα ματωμένο φεγγάρι την ημέρα των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Η ολική έκλειψη Σελήνης που πρόκειται να συμβεί θα είναι ορατή σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους:

Οι παρατηρητές ουρανού σε τέσσερις ηπείρους θα έχουν την ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα να πιάσουν την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για τρία χρόνια.

Η έκλειψη θα συμβεί την Τρίτη, με το φεγγάρι να γίνεται σαν το κόκκινο του αίματος καθώς γλιστράει στη σκιά της Γης. Το ουράνιο σόου θα είναι ορατό στους θεατές στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία, τα νησιά του Ειρηνικού και μέρη της Νότιας Αμερικής.


Πολλοί θεωρούν πως ένα «ματωμένο φεγγάρι» είναι πολύ κακός οιωνός.

Θα μπορούσε να είναι αυτό ένα σημάδι ότι πραγματικά βρισκόμαστε «στην παραμονή της καταστροφής», όπως ανέφερε το NBC News;

Και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το «ματωμένο φεγγάρι» έρχεται επίσης καθώς η βροχή μετεωριτών της Ταυρίδας στέλνει «λαμπρές βολίδες» στον πλανήτη μας:

Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας περίπου, παρακολουθήστε προσεκτικά τον νυχτερινό ουρανό για την πιθανότητα να δείτε έναν εξαιρετικά φωτεινό μετεωρίτη, γιατί υπάρχει πιθανότητα η Γη να συναντήσει ένα σμήνος ασυνήθιστα μεγάλων σωματιδίων ικανών να δημιουργήσουν μερικές εντυπωσιακές πραγματικά λαμπρές βολίδες, από αυτές που κάνουν το ανυποψίαστο κοινό να καλεί την αστυνομία.

Κάθε χρόνο περίπου αυτή την εποχή, η Γη περνά μέσα από ένα ευρύ ρεύμα συντριμμιών που αφήνει ο περιοδικός κομήτης Encke. Το σκονισμένο υλικό που σχετίζεται με αυτόν τον κομήτη χτυπά την ατμόσφαιρα της Γης με περίπου 19 μίλια (30 χλμ.) ανά δευτερόλεπτο και καίγεται, δημιουργώντας τη βροχή των Ταυρίδων μετεωριτών.


Τελικά, αυτά τα «σημεία στους ουρανούς» μπορεί να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Όμως, χωρίς αμφιβολία, είμαστε μια χώρα που βρίσκεται στα άκρα. Νωρίτερα σήμερα, διάβασα μια ιστορία για έναν 21χρονο άνδρα που κυριολεκτικά απείλησε να γδάρει έναν Ρεπουμπλικανό πολιτικό ενώ ήταν ακόμα ζωντανός:

Ένας άνδρας από το Σικάγο συνελήφθη και κατηγορήθηκε αφού οι αρχές είπαν ότι άφησε απειλητικά φωνητικά μηνύματα για έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο κυβερνήτη.

Ο Scott Lennox, 21 ετών, είπε σε ένα μήνυμα πως επρόκειτο να «ξεπλυθεί ζωντανός ο Darren Bailey» αφού σκοτωθεί η οικογένεια του υποψηφίου, σύμφωνα με ένα αρχείο από την Εισαγγελία της πολιτείας Cook County που ελήφθη από τους The Epoch Times.

«Καλύτερα να αυτοκτονήσει και αν δεν το κάνει, θα τον σκοτώσω», είπε ο Λένοξ.

Είναι σίγουρα μια πολύ επικίνδυνη στιγμή να είσαι πολιτικός στην Αμερική.

Μόνο την Κυριακή, υπήρχε ένας φόβος για βόμβα που σταμάτησε την ψηφοφορία στη Νέα Υόρκη και η αστυνομία στην Αριζόνα ερευνούσε «φακέλους που περιείχαν λευκή σκόνη» που εμφανίστηκαν στο γραφείο εκστρατείας του Kari Lake:

Εν μέσω της εκστρατείας, δύο περιστατικά πρόσθεσαν την ένταση την Κυριακή, ένα στο Μανχάταν και ένα στο Φοίνιξ.

Ένας φόβος για βόμβα σε ένα χώρο πρόωρων εκλογών στο Ανατολικό Χάρλεμ σταμάτησε προσωρινά την ψηφοφορία, αν και το NYPD είπε πως η απειλή δεν σχετίζεται με τις εκλογές. Η ψηφοφορία συνεχίστηκε μετά από μικρή καθυστέρηση.

Στο Phoenix, οι αρχές επιβολής του νόμου διεξήγαγαν έρευνα μετά την άφιξη φακέλων που περιείχαν λευκή σκόνη στο γραφείο εκστρατείας του υποψηφίου κυβερνήτη του GOP Kari Lake.


Είμαστε πραγματικά ένα έθνος που βυθίζεται στο χάος.

Αλλά αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι άσχημα τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι να δείτε τι είναι μπροστά.

Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, οι διχασμοί που μαστίζουν αυτή τη χώρα θα βαθαίνουν όλο και περισσότερο.

Ένα σπίτι χωρισμένο στον εαυτό του σίγουρα θα πέσει, και φαίνεται πως οδηγούμαστε σε εποχές που κυριολεκτικά θα γκρεμίσουν την εθνική μας ενότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail