Η Ουκρανία θέλει να διατηρήσει την Κίνα ως εταίρο παρά τη φιλία της με τη Ρωσία

Christian Lue / unsplash
Η Ουκρανία προσπαθεί να δημιουργήσει νέες σχέσεις με την κινεζική διοίκηση. Το Κίεβο φοβάται ότι θα βλάψει τις οικονομικές σχέσεις με το Πεκίνο. Ως εκ τούτου, η Ουκρανία προσπαθεί να απέχει από τις ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αρνητική αντίδραση από την Κίνα, ανέφερε το Newsweek.

«Πρέπει να κρατήσουμε μια ανοιχτή πόρτα προς την Κίνα», δήλωσε στο Newsweek ένας ανώνυμος σύμβουλος του Volodymyr Zelensky. «Η Κίνα, για εμάς, είναι ένας πολύ αξιόπιστος εμπορικός εταίρος», είπε ο σύμβουλος. «Φυσικά, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση μεταξύ των ηγετών μας».

Η Ουκρανία θέλει να αναπτύξει τη συνεργασία με την Κίνα. Ως εκ τούτου, τα σπάνια σχόλια του Ζελένσκι για το θέμα των σχέσεων με την Κίνα δεν ήταν τόσο αιχμηρά όσο οι επιπλήξεις που επιφύλαξε για αναποφάσιστους Ευρωπαίους συναδέλφους, σημείωσε η αμερικανική δημοσίευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κίεβο κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην αναστατώσει το Πεκίνο με ένα ταξίδι Ουκρανών βουλευτών στην Ταϊβάν. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από αυτό το ταξίδι και το έκαναν να μοιάζει με προσωπική πρωτοβουλία των βουλευτών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail