Η Ουκρανία βομβάρδισε φράγμα στο Δνείπερο με αμερικανικούς πυραύλους - Ρώσοι αξιωματούχοι στη Χερσώνα

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πυραύλους HIMARS αμερικανικής κατασκευής στο υδροηλεκτρικό φράγμα Kakhovskaya στην περιοχή του Kherson την Κυριακή, προκαλώντας ζημιά σε μία από τις πύλες πλημμύρας, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο RIA Novosti.

Έξι βλήματα στόχευσαν τη δομή γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Πέντε αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες, αλλά ένα τα κατάφερε, είπε ένας εκπρόσωπος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους να καταστρέψουν το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια ανθρωπιστική καταστροφή», εξηγείται στην ανακοίνωση.

Οι τοπικές αρχές διευκρίνισαν αργότερα πως ο πύραυλος δεν είχε προκαλέσει κρίσιμη ζημιά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για απόπειρες πολυάριθμων επιθέσεων στο υδροηλεκτρικό φράγμα Kakhovskaya, το οποίο βρίσκεται στον ποταμό Δνείπερο, ανάντη από την πόλη Kherson.

Την Κυριακή, ο Kirill Stremousov, ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, είπε ότι το Κίεβο «αναπτύσσει όλο και περισσότερα APC και τανκς» κοντά στο Kherson σε κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί ως προετοιμασία για άλλη μια επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail