Οι ξένοι όχι μόνο ηγούνται, αλλά και υπηρετούν σε θέσεις βολής στην Ουκρανία - Ντονμπάς

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας/ΤΑSS
Freepen.gr - Ο αριθμός των αλλοδαπών στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι τέτοιος που όχι μόνο διοικούν, αλλά και εργάζονται προσωπικά σε θέσεις βολής, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής και βουλευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), Αντρέι Μπαγέφσκι.

"Ο αριθμός των αλλοδαπών που μεταμφιέζονται ως μισθοφόροι είναι τέτοιος που δεν υπηρετούν πλέον απλώς ως ανώτατοι διοικητές σε ουκρανικούς σχηματισμούς, αλλά υπηρετούν απευθείας σε θέσεις βολής. Στην περίπτωση [των αμερικανικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης] HIMARS και κατευθυνόμενων όπλων, αυτός είναι πρακτικά ο κανόνας. Σήμερα πρακτικά γίνεται σύστημα», είπε ο βουλευτής.

Πρόσθεσε πως προηγουμένως οι ξένοι στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων «συνήθιζαν να μεταμφιέζονται με κάποιο τρόπο, αλλά σήμερα δεν φιλοδοξούν να το κάνουν».

"Μπορούμε να δούμε βίντεο και να ακούσουμε ραδιοφωνικές υποκλοπές, οι ίδιοι δημοσιεύουν αυτό το βίντεο. Ποιο είναι το μήνυμά τους; "Όλος ο κόσμος είναι μαζί μας". Αυτό βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με έγχρωμους κοντά σε οβίδες στο Ντονμπάς. Το επίπεδο αυτών των ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν από την ουκρανική πλευρά και ήρθαν να δουλέψουν με δυτικά όπλα είναι αυτό ενός απλού μέλους του στρατεύματος. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα τους επιτραπεί να λειτουργούν τα HIMARS, είναι ανίσχυροι υπηρέτες και τίποτα περισσότερο», σημείωσε ο Baevsky.

Εξήγησε πως ο ουκρανικός στρατός εξακολουθούσε να λειτουργεί σύμφωνα με το σοβιετικό μοντέλο, προσπαθώντας να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του σε βάρος των όπλων που παρέχονται μέσω του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό γίνεται με τη συμμετοχή ειδικών από τη Δύση, επειδή ο ουκρανικός στρατός μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε εξελιγμένα δυτικά οπλικά συστήματα μόνο εάν έχουν εκπαιδευμένους ανθρώπους.

«Όταν λοιπόν λέμε ότι η Ρωσία και, ειδικότερα, η DPR και η LPR βρίσκονται σε πόλεμο με τη Δύση, αυτό δεν είναι απλώς σχήμα λόγου. Παλαιότερα ήταν η εμπλοκή της Δύσης ειδικοί σε επίπεδο στρατιωτικού σχεδιασμού και ελέγχου της εκτέλεσής τους σε ταξιαρχίες, συντάγματα, μερικές φορές κατεβαίνοντας σε τάγματα.Τώρα είναι η άμεση εμπλοκή, υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων, δυτικών στρατιωτικών ειδικών στον τομέα της αεράμυνας από την ουκρανική πλευρά. Αυτό ισχύει επίσης για τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και για κάθε τύπο όπλων υψηλής τεχνολογίας ή τεχνικά πολύπλοκου που προμηθεύει η Δύση», τόνισε ο Μπαγέφσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail