Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν τον Μπαχμούτ καθώς η Ουκρανία υποφέρει από καταστροφικά προβλήματα

Μετά την υποχώρηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, φαίνεται ότι έρχεται η πολυαναμενόμενη επιτυχία στην απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ: η Ρωσία θα καταλάβει σύντομα την πόλη Αρτεμόφσκ στην Ουκρανία, η οποία αναφέρεται ως Bakhmut (από τον ομώνυμο ποταμό).

Λιούμπα Λούλκο - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ντένις Πουσίλιν, αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η πόλη Μπαχμούτ επρόκειτο να περικυκλωθεί.

«Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της επιχειρησιακής περικύκλωσης είναι κοντά», είπε, προσθέτοντας πως στην κατεύθυνση Uhledar, οι μάχες διεξάγονταν στο κέντρο της στρατηγικής σημασίας πόλης Marinka.

Με λίγα λόγια, οι ρωσικές δυνάμεις τσιμπούν το Artemovsk (γνωστός και ως Bakhmut) — από τα βόρεια έως τα ανατολικά προάστια (κατά μήκος του φράγματος) και νοτιότερα.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Yuri Podolyaka επεσήμανε το έργο της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και του πυροβολικού. Σύμφωνα με τον Podolyaka, πρέπει κανείς να διώξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τον οικισμό Kleshcheevka για να καταρρεύσει γρήγορα το νότιο μέτωπο της άμυνας του Bakhmut.

Ο οικισμός Kleshcheevka είναι το τελευταίο χωριό στο δρόμο για το Ivanovsky. Η κατάληψη αυτού του οικισμού θα διακόψει την επιμελητεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη δυτική κατεύθυνση, γεγονός που θα εξασφαλίσει μια επιχειρησιακή περικύκλωση, λέει ο Podolyaka.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν καταστροφικά προβλήματα

Το κανάλι στο Telegram της 93ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο εχθρός αποφάσισε να σπάσει στο Chasov Yar, κάτι που θα ανάγκαζε τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας "να εγκαταλείψουν αυτόματα το Bakhmut και το Soledar".

Σύμφωνα με το κανάλι, τα «καταστροφικά» προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι τα εξής:

- έλλειψη τεθωρακισμένων οχημάτων
- έλλειψη ενισχύσεων
- εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ιατρικής υποστήριξης.

Ο συντάκτης του καναλιού Telegram της 93ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ζητά από τη διοίκηση να αποφασίσει αν θέλουμε να κρατήσουμε το Μπαχμούτ και το Σολεντάρ ή θέλουμε να φύγουμε όπως προηγουμένως sthn περίπτωση του Σεβεροντόνετσκ και του Λυσιτσάνσκ.

Αναφέρθηκε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, πως ο σιδηροδρομικός κόμβος στο Krivoy Rog χτυπήθηκε για να αποτραπεί η αναδιάταξη της 17ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης στην περιοχή Artemovsk. Η ταξιαρχία αρμάτων μάχης ήταν μέρος της ομάδας των ουκρανικών στρατευμάτων στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Οι απώλειες της Ουκρανίας αυξάνονται δραματικά

Σύμφωνα με Ουκρανούς εθελοντές, οι καθημερινές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον αγώνα για το Μπαχμούτ έχουν αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα με την Ουκρανή δημοσιογράφο Victoria Khamaza, 500 τραυματίες μεταφέρθηκαν από την πόλη μέσα σε δύο ημέρες.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε στο ρεπορτάζ της από την πόλη πως ο βομβαρδισμός του Μπαχμούτ και των προαστίων του ήταν εξαιρετικά έντονος.

«Ακόμη κι αν οι ελπίδες της Ρωσίας να επεκτείνει την επικράτειά της εδώ έχουν μειωθεί, μπορεί να κάνει την πόλη μια μαύρη τρύπα έντασης πόρων για το Κίεβο, παίρνοντας στρατεύματα από άλλες ουκρανικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς μελλοντικών επιθέσεων», έγραψε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα εκφράζει τις ανησυχίες του Πενταγώνου για τα αποθέματα πυρομαχικών.

«Μια από τις συχνές ανησυχίες του Πενταγώνου είναι ότι οι Ουκρανοί εκτοξεύουν πυρομαχικά με μη βιώσιμο ρυθμό - ειδικά σε μέρη όπως ο Μπαχμούτ - με την ψευδή υπόθεση πως η προμήθεια πυρομαχικών από τη Δύση είναι απεριόριστη», έγραψε η NYT αναφερόμενη σε ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Αναμένονται περισσότερες επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας

Η Ουκρανία αναμένει πιο μαζικές επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα, δήλωσε ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

"Είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι οι Ρώσοι χρειάζονται κατά μέσο όρο 7 έως 14 ημέρες για να ετοιμάσουν ένα τόσο μαζικό χτύπημα. Έχουν περάσει πέντε ημέρες από την τελευταία μαζική επίθεση. Από σήμερα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός πως οι Ρώσοι μπορεί να εξαπολύσουν άλλη μια μεγάλης κλίμακας επίθεση ανά πάσα στιγμή», είπε ο Βαντίμ Ντενισένκο.

Όχι μόνο τα χτυπήματα της Ρωσίας στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας προκαλούν υλική ζημιά αλλά αποθαρρύνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και, αντίθετα, ανεβάζουν το πνεύμα των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η κατάληψη του Μπαχμούτ με την επακόλουθη επίθεση από την Ποπάσνα θα δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να κόψει τον βομβαρδισμό του Ντόνετσκ και να φτάσει στο Κραματόρσκ και στο Σλαβιάνσκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail