Τρίτες χώρες εξοπλίζουν κρυφά την Ουκρανία

Artem_Apukhtin / pixabay
Freepen.gr - Ορισμένα έθνη παρέχουν στην πραγματικότητα στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο παρά το γεγονός ότι το αρνούνται δημοσίως, αποκάλυψε την Παρασκευή ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα όπλα παραδίδονται μέσω των εταίρων της Ουκρανίας, είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης.

Ο Κουλέμπα έκανε τις παρατηρήσεις σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Οι περισσότερες από αυτές τις τρίτες χώρες λένε δημόσια πως δεν παρέχουν τίποτα, αλλά όλα συμβαίνουν στα παρασκήνια», είπε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ποια έθνη υποτίθεται ότι ενισχύουν κρυφά το Κίεβο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής του με τη Μόσχα.

Τα σχόλια του Κουλέμπα έρχονται εν μέσω αυξανόμενων αναφορών ότι οι υποστηρικτές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ, αντιμετωπίζουν ελλείψεις όπλων λόγω της συνεχούς υποστήριξής τους προς το Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail