Αποκαλύφθηκε η ακούσια συνέπεια της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία – WSJ

Στρατιωτική άσκηση στην Ταϊβάν, Σεπτέμβριος 2022. Sam Υeh / ΑFΡ
Freepen.gr - Η πολιτική της Ουάσιγκτον να εξοπλίζει συνεχώς την Ουκρανία επιτείνει τις καθυστερήσεις στις αποστολές όπλων στην Ταϊβάν, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους του Κογκρέσου και της κυβέρνησης που γνωρίζουν το θέμα.

Οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει περισσότερα από 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας για το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού και συστημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την στρατιωτική της επιχείρηση στο γειτονικό κράτος στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. 

Την ίδια στιγμή, το ανεκτέλεστο των παραδόσεων στην Ταϊπέι φέρεται να έχει αυξηθεί από περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειπώθηκε πως τα όπλα που υποσχέθηκαν αλλά δεν παραδόθηκαν ακόμη περιλαμβάνουν 208 αντιαρματικά όπλα Javelin και 215 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων ώμου, καθώς αμφότερα παραγγέλθηκαν από την Ταϊβάν το 2015. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν δεν σχολίασε το δημοσίευμα, αλλά το Υπουργείο Άμυνας της αναγνώρισε νωρίτερα αυτό το έτος πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην παραδώσουν ορισμένες παραγγελίες εντός του χρονοδιαγράμματος «λόγω αλλαγών στη διεθνή κατάσταση».

Σε δήλωσή της στη Wall Street Journal, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh είπε ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να εργάζονται επιμελώς για να παρέχουν δυνατότητες στην Ταϊβάν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διασφαλίζοντας παράλληλα πως η Ουκρανία μπορεί να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail