Εγκληματίες στη Φινλανδία αποκτούν όπλα από την Ουκρανία

Ουκρανοί στρατιώτες ξεφορτώνουν ένα αεροπλάνο με φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που παρέχονται από τις ΗΠΑ.  ΑFΡ / Σεργκέι Σουπίνσκι
Εγκληματίες στη Φινλανδία έχουν στα χέρια τους μερικά από τα όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία από τους δυτικούς υποστηρικτές της εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε το Φινλανδικό Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI).

"Έχουμε δει σημάδια ότι αυτά τα όπλα βρίσκουν ήδη το δρόμο τους προς τη Φινλανδία", δήλωσε ο επικεφαλής ντετέκτιβ του NBI Christer Ahlgren στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yle την Κυριακή.   

Τα τουφέκια εφόδου ήταν μεταξύ των όπλων, είπε ο Άλγκρεν, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, έχουν ήδη δημιουργηθεί διαδρομές διακίνησης όπλων από την Ουκρανία στη Φινλανδία.

«Οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν τα δίκτυά τους σε εμπορικά λιμάνια της Φινλανδίας»,   επεσήμανε ο Ahlgren, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι ασφαλείας που είναι υποχρεωτικοί για το προσωπικό του αεροδρομίου δεν ισχύουν για τους λιμενικούς.

Η Φινλανδία δεν είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με τέτοια προβλήματα, καθώς «όπλα που έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία έχουν επίσης βρεθεί στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία» , είπε.

«Η Ουκρανία έχει λάβει μεγάλο όγκο όπλων και αυτό είναι καλό, αλλά θα ασχολούμαστε με αυτά τα όπλα για δεκαετίες και θα πληρώσουμε το τίμημα εδώ», επεσήμανε ο Ahlgren.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail