Νέα ένταση Σερβίας και Πρίστινα: Drones κατασκόπευαν σερβικά στρατόπεδα - Εντολή κατάρριψης από Βούτσιτς

Φωτογραφία του Σερβικού Στρατού
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας και ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξέδωσε επίσημη εντολή να καταστραφούν άμεσα όλα τα εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφος της κεντρικής Σερβίας.

Όπως μαθαίνει η «Novosti», ο Σέρβος πρόεδρος αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα μετά το περιστατικό που συνέβη στην περιοχή πάνω από το Merdar και στην περιοχή της Raška, όταν άγνωστα drones παρατήρησαν τους στρατώνες και τις θέσεις των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω εχθρικές δραστηριότητες, τα σερβικά «migovi 29» σηκώθηκαν με εντολή την κατάρριψη των drones, τα οποία ωστόσο λίγο αργότερα έφυγαν από τον εναέριο χώρο της κεντρικής Σερβίας και αν δεν το είχαν κάνει θα είχαν καταστραφεί γιατί ο αρχιστράτηγος έδωσε εντολή να ενεργήσουν άμεσα με αντιαεροπορικά όπλα. 

Επίσης τέθηκαν σε μέγιστη ετοιμότητα οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης - της 72ης Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων και της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, καθώς και επιμέρους μονάδες του Στρατού ξηράς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail