Η Ρωσία λέει στον ΟΗΕ ότι θα κάνει νηοψίες σε πλοία στον Εύξεινο Πόντο

ΑΡ Ρhoto / Μary ΑΙtaffer
Freepen.gr - Η Ουκρανία «παραβίασε κατάφωρα» τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω του Εύξεινου Πόντου και ανάγκασε τη Μόσχα να την αναστείλει επ' αόριστον, δήλωσε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια. Το ρωσικό ναυτικό θα επιθεωρήσει όλα τα φορτηγά πλοία με προορισμό την Ουκρανία, ακόμη και αυτά που έχουν εκκαθαριστεί μονομερώς από το κέντρο συντονισμού που εδρεύει στην Τουρκία, πρόσθεσε.

«Αυτή η ανατρεπτική ενέργεια του Κιέβου παραβιάζει κατάφωρα τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και, στην πραγματικότητα, βάζει τέλος στην ανθρωπιστική τους διάσταση. Είναι πλέον προφανές σε όλους ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποιείται από την ουκρανική πλευρά για σκοπούς στρατιωτικής δολιοφθοράς», είπε ο Nebenzia, αναφερόμενος στην επίθεση με drone του Σαββάτου στη Σεβαστούπολη.

Η Ρωσία «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτικών πλοίων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε ο Nebenzia, καθώς «δε γνωρίζουμε ποιες άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις ετοιμάζει το Κίεβο με την υποστήριξη των δυτικών χορηγών του».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail