Οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου απομακρύνονται από τη Δύση

Robert Linder - unsplash
Freepen.gr - Η παροχή φυσικού αερίου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom σε χώρες εκτός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, μια κατηγορία που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ, μειώθηκε κατά 42,6% τον Ιανουάριο-Οκτώβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 91,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου, δηλαδή 67,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) λιγότερο σε σχέση με το πρώτο δεκάμηνο του 2021.

«Η Gazprom προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με επιβεβαιωμένες αιτήσεις», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτηση στο Telegram.

Πέρυσι, η εταιρεία αύξησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου σε χώρες εκτός ΚΑΚ κατά 5,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, έως και 185,1 bcm.

Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia συνέχισαν να αυξάνονται στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης διμερούς σύμβασης της ρωσικής εταιρείας. Σύμφωνα με την Gazprom, οι παραδόσεις μέσω του μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου υπερβαίνουν τακτικά τις καθημερινές συμβατικές υποχρεώσεις.

Η Gazprom ξεκίνησε την άντληση φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού μήκους 3.000 χιλιομέτρων (1.864 μιλίων) το 2019. Γνωστός και ως Eastern Route, η δυναμικότητα του Power of Siberia είναι 61 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, συμπεριλαμβανομένων 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων για εξαγωγή. Η Μόσχα και το Πεκίνο σχεδιάζουν επί του παρόντος μια άλλη μεγάλη διαδρομή φυσικού αερίου μέσω της Μογγολίας που ονομάζεται Soyuz Vostok. Η Gazprom ολοκληρώνει τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες για το έργο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail