Asia Times: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν πίσω, οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι για μεγάλο πόλεμο

Photo: Wikimedia Commons / US Navy
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη για έναν παρατεταμένο πόλεμο, αλλά οι κίνδυνοι να ξεσπάσει ένας τέτοιος πόλεμος αυξάνονται κυριολεκτικά κάθε μέρα. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα πρέπει» να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να μη βαλτώσουν σε εχθροπραξίες για δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους Asia Times, το Πεντάγωνο δείχνει αντίσταση στην ανάγκη επειγουσών αλλαγών στη δομή του στρατού και στην εθνική αμυντική στρατηγική. Η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν πρέπει να παραδεχτεί την πλάνη της θέσης της και να αλλάξει την πολιτική πορεία. Διαφορετικά, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

Όχι πολύ καιρό πριν, το Πεντάγωνο δημοσίευσε την Εθνική Στρατηγική Άμυνας [NDS]. Η συζήτηση για τα πρόσφατα προστιθέμενα άρθρα της στρατηγικής πρόκειται να ενταθεί.

Με τη βοήθεια «γεφυρών εκστρατείας» το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ σχεδιάζει να φτάσει στην Πρώτη Νησιωτική Αλυσίδα (τα Αλεούτια και Ιαπωνικά νησιά, τα νησιά Ryukyu, την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και τα νησιά Greater Sunda).

Το Πεντάγωνο εξετάζει επίσης τη Δεύτερη Νησιωτική Αλυσίδα (τα ιαπωνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του νησιωτικού ομίλου Ogasawara και του αρχιπελάγους Καζάν, τα νησιά Μαριάνα, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Γκουάμ, των νησιών Yap, των νησιών Παλάου, του νησιού Halmahera και του στενού της Malacca).

Σκοπός των παραπάνω προσπαθειών είναι η διανομή της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ από τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό στη Ρωσία και την Κίνα.

"Το κείμενο του NDS διευκρινίζει κάθε όρο: υπεράσπιση της πατρίδας σημαίνει υπεράσπιση κρίσιμης αμερικανικής και συμμαχικής υποδομής, στην ουσία από δολιοφθορές, αποτροπή στρατηγικών επιθέσεων σημαίνει αποτροπή πυρηνικής χρήσης και τρίτον, αποτροπή επιθετικότητας σημαίνει συμβατική στρατιωτική αποτροπή", αναφέρει το άρθρο στη δημοσίευση υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει σαφήνεια στη σημερινή αμερικανική στρατηγική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail