Ινστιτούτο Πολέμου: Τι είδους όπλα θα στείλει το Ιράν στη Ρωσία για την Ουκρανία

Το Ιράν σχεδιάζει να στείλει περισσότερα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και νέα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία, πιθανότατα ενισχύοντας περαιτέρω την εξάρτηση της Ρωσίας από ιρανικά οπλικά συστήματα.

Από: echedoros-a.gr

Η Ουκρανική Κύρια Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (Головного управління розвідки - GUR) ανέφερε την 1η Νοεμβρίου ότι Ιρανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να στείλουν ένα φορτίο με περισσότερα από 200 μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136, Mohajer-6 και Arash-2 στη Ρωσία. 

Η GUR ανέφερε ότι το Ιράν θα στείλει στη Ρωσία τα drones σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση και ότι οι Ρώσοι θα τα συναρμολογήσουν τοποθετώντας ρωσικές σημάνσεις. 

Το CNN, εξάλλου,  ανέφερε την 1η Νοεμβρίου ότι ανώνυμοι αξιωματούχοι από μια δυτική χώρα που παρακολουθούν στενά τα ιρανικά οπλικά προγράμματα δήλωσαν ότι το Ιράν σχεδιάζει να στείλει χίλια όπλα στη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας εδάφους-εδάφους και μαχητικά drones. 

Αυτή θα ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση που το Ιράν θα στείλει στη Ρωσία προηγμένους πυραύλους ακριβείας. 


Η Ρωσία πιθανότατα διαπραγματεύτηκε την πρόσθετη ιρανική αποστολή οπλικών συστημάτων λόγω της εξάντλησης του αποθέματος πυραύλων κρουζ και συστημάτων drone κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ιδιαίτερα κατά τη ρωσική εκστρατεία κατά της ουκρανικής υποδομής ζωτικής σημασίας. 

Η  GUR ανέφερε ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έχει καταρρίψει περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 από τότε που η Ρωσία άρχισε να τα χρησιμοποιεί στην Ουκρανία στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία εικάζεται ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραυλικές επιθέσεις κατά κρίσιμων υποδομών για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει τις αστοχίες και τους περιορισμούς των συμβατικών της δυνάμεων στην πρώτη γραμμή. 

Η ρωσική εξάρτηση από συστήματα κατασκευής του Ιράν, και συνεπώς από το Ιράν, πιθανότατα θα αυξηθεί.

forbes.com , Study of War,

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail