Σέρβος αξιωματούχος: Η Σερβία θα επωφεληθεί από τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου

Djordjeuuu / pixabay
Ένας προτεινόμενος κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία θα παράσχει στους νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Σερβίας πρόσθετο καύσιμο και θα επιτρέψει στη χώρα να αυξήσει την ετήσια κατανάλωσή της στα τέσσερα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm), δήλωσε στο RIA Novosti ο Vojislav Vuletic, επικεφαλής της Ένωσης Φυσικού Αερίου της Σερβίας.

 «Αν ο κόμβος φυσικού αερίου εγκατασταθεί στην Τουρκία, σημαίνει νέες προμήθειες και ίσως [νέοι] αγωγοί [θα κατασκευαστούν] μέσω Σερβίας, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο» , είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε ότι ο προτεινόμενος κόμβος όχι μόνο θα κάνει την Τουρκία χώρα διέλευσης αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για τον καθορισμό των τιμών του φυσικού αερίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail