Έξι λόγοι για τους οποίους οι Αμερικανοί πρέπει να νοιάζονται που τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στην Ουκρανία

Ένας ανώνυμος ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου τη Δευτέρα ότι οι αμερικανικές μπότες βρίσκονται στο έδαφος στην Ουκρανία ως μέρος των προσπαθειών του Πενταγώνου να επιθεωρήσει και να παρακολουθήσει τις αποστολές όπλων στην καταρρέουσα πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, σύμφωνα με αποστολή που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας. Αυτό είναι μεγάλο θέμα για κάτι περισσότερο από τον προφανή λόγο πως θα μπορούσε να ωθήσει αυτόν τον φθίνοντα μονοπολικό ηγεμόνα πιο κοντά σε έναν θερμό πόλεμο με τη Ρωσία με λάθος υπολογισμό.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Ακολουθούν οι έξι άλλοι λόγοι για τους οποίους οι Αμερικανοί πρέπει να νοιάζονται που τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στην Ουκρανία:

* Η ανάπτυξη αποδεικνύει ότι η ουκρανική σύγκρουση είναι πράγματι ένας πόλεμος με αντιπροσώπους στη Ρωσία

Ούτε τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης της Δύσης (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ούτε το αντισημιτικό και φασιστικό παγκόσμιο δίκτυο τρολ της SBU («NAFO») δεν μπορούν πλέον να αρνηθούν πως η Ουκρανική σύγκρουση είναι πράγματι ένας πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, κάτι που ήταν προφανές σε όλους τους αντικειμενικούς παρατηρητές αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί από αυτές τις δύο δυνάμεις.

* Η Αμερική ηγείται αναμφισβήτητα στην προαναφερθείσα προσπάθεια

Με βάση τα παραπάνω, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αμερική ηγείται αυτής της πολυεθνικής προσπάθειας πολέμου με πληρεξούσια εναντίον αυτής της πρόσφατα αποκατασταθείσας παγκόσμιας δύναμης, όπως αποδεικνύεται από αυτή την τελευταία ανάπτυξη, η οποία επιβεβαιώνει περαιτέρω αυτό που έλεγε η Ρωσία όλο τον καιρό για την άμεση εμπλοκή της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση.

* Η δημόσια πίεση μπορεί να έπαιξε ρόλο στην αποστολή λογοδοσίας του Πενταγώνου

Η έκθεση βόμβας του CBS News στις αρχές Αυγούστου, αποκαλύπτοντας ότι μόνο το 30% περίπου της ξένης στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία φθάνει στην πραγματικότητα στον προορισμό της προκάλεσε πρωτοφανή οργή του κοινού και μπορεί έτσι να έπαιξε ρόλο στην έναρξη της αποστολής του Πενταγώνου που μόλις αποκάλυψαν οι αξιωματούχοι του.

* Οι ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται πλήρως τους Ουκρανούς πληρεξούσιους τους

Ένα άλλο στοιχείο της «επίσημης αφήγησης» που γκρεμίστηκε από την επιβεβαίωση του Πενταγώνου για την περιορισμένη ανάπτυξή του στην Ουκρανία είναι ότι οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι εμπιστεύονται πλήρως τους Ουκρανούς πληρεξούσιους τους, κάτι που προφανώς δεν είναι αλήθεια, διαφορετικά δεν θα έβαζαν τα στρατεύματά τους να παρακολουθούν την αποστολή όπλων.

* Οι νεοναζιστικές τρομοκρατικές ομάδες με έδρα την Ουκρανία αποτελούν αξιόπιστη απειλή για την Ευρώπη

Επεξεργαζόμενοι τη γνώση που μόλις κοινοποιήθηκε στο προηγούμενο σημείο, μπορεί επομένως να υποτεθεί με βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας εκτιμούν επίσης πως οι νεοναζιστικές τρομοκρατικές ομάδες με έδρα την Ουκρανία αποτελούν αξιόπιστη απειλή για την Ευρώπη, καθώς είναι οι μόνοι παράγοντες που θα μπορούσαν να χειριστούν αυτά τα όπλα.

* Το επόμενο Κογκρέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την ανάπτυξη ως πρόσχημα για τη μείωση της στρατιωτικής βοήθειας

Οι ΗΠΑ θα πρέπει αναπόφευκτα να μειώσουν τις αποστολές όπλων τους στην Ουκρανία, καθώς το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα τους δεν έχει την ικανότητα να διατηρήσει επ' αόριστον τον ρυθμό, το εύρος και την κλίμακα αυτής της βοήθειας, ωστόσο το επόμενο Κογκρέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την ανάπτυξη ως πρόσχημα για να το κάνει αντί να παραδεχτεί αυτό το γεγονός.

Το υπόλοιπο της ανάλυσης θα συνοψίσει τους έξι λόγους που μόλις κοινοποιήθηκαν.

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να νοιάζονται που η χώρα τους ηγείται του πολέμου με αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, ειδικά αφού η ίδια η κυβέρνησή τους δεν εμπιστεύεται τους τοπικούς εταίρους της σε σημείο που έπρεπε να αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα για να παρακολουθούν τις αποστολές όπλων εκεί. Η δημόσια πίεση θα μπορούσε ήδη να έχει παίξει ρόλο στην έναρξη αυτής της αποστολής λογοδοσίας, επομένως προκύπτει ότι η επακόλουθη τέτοια πίεση θα μπορούσε να διευκολύνει τα πιθανά σχέδια του επόμενου Κογκρέσου να περιορίσει τη βοήθεια προς τη χώρα αυτή και να προωθήσει, ελπίζουμε, την ειρήνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail