Τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου εξαφανίζονται καθώς η «κατάρρευση των πάντων» επιταχύνεται

Foto-Rabe / pixabay
Έχετε ελέγξει την υγεία των επενδύσεών σας τελευταία; Εάν όχι, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε πού βρίσκονται τα πράγματα αυτήν την στιγμή. Καθώς η «κατάρρευση των πάντων» επιταχύνεται, τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου εξαφανίζονται. Πολλοί που πίστευαν ότι ήταν οικονομικά ρυθμισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής τους βρίσκονται τώρα σε κατάσταση πανικού καθώς οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων καταρρέουν γρήγορα. Απλώς δείτε τι συνέβη στον Sam Bankman-Fried. Η περιουσία του ανήλθε σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια και τώρα η αξία των περιουσιακών του στοιχείων έχει «μειωθεί στο μηδέν». Στην πραγματικότητα, όταν υπολογίζετε όλα τα χρήματα που οφείλει στους πιστωτές, είναι πιθανό η καθαρή του αξία να είναι στην πραγματικότητα μικρότερη από το μηδέν.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό είναι πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί.

Συνολικά, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων «έχει χάσει περισσότερα από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία φέτος»:

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περισσότερα από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία φέτος, καθώς ο κλάδος μαστίζεται από προβλήματα από αποτυχημένα πλάνα έως κρίση ρευστότητας, που επιδεινώθηκε από την πτώση του FTX, άλλοτε ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο.

Το FTX δεν ήταν το πρώτο ντόμινο που έπεσε και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο.

Στην πραγματικότητα, τώρα μας προειδοποιούν πως η Genesis «ίσως χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτώχευσης»:

Η μεσιτεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Genesis αγωνίζεται να συγκεντρώσει νέα μετρητά για τη μονάδα δανεισμού της και προειδοποιεί τους πιθανούς επενδυτές πως μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση εάν αποτύχουν οι προσπάθειές της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ωχ.

Αν η Genesis αποτύχει, αυτό θα βλάψει.

Γιατί λοιπόν η Genesis βρίσκεται σε τόσο μεγάλο πρόβλημα; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η Genesis είχε «175 εκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα σε ένα λογαριασμό συναλλαγών FTX»:

Η Genesis πέρασε τις τελευταίες μέρες αναζητώντας τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέο κεφάλαιο, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Αυτό περιλάμβανε συνομιλίες για μια πιθανή επένδυση από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance, είπαν, αλλά η χρηματοδότηση μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί.

Η βιασύνη για χρηματοδότηση επιταχύνθηκε από μια κρίση ρευστότητας στον δανειστή μετά την ξαφνική κατάρρευση του FTX, ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο. Η Genesis διέκοψε τις εξαργυρώσεις λίγο αφότου αποκάλυψε στις 10 Νοεμβρίου ότι είχε 175 εκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα σε λογαριασμό συναλλαγών FTX.


Περιττό να πούμε ότι 175 εκατομμύρια δολάρια έχουν πλέον χαθεί και δεν επιστρέφουν.

Εν τω μεταξύ, το Coinbase συνεχίζει να κατηφορίζει επίσης. Σύμφωνα με την Axios, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς για την Coinbase έχει πλέον πέσει κάτω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια:

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς της Coinbase μόλις έπεσε κάτω από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχα πέρυσι, ήταν περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.


Φυσικά, δεν είναι μόνο η βιομηχανία κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.

Για χρόνια, η τιμή της μετοχής της Tesla συνέχιζε να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά.

Αλλά τώρα η αγοραία αξία της Tesla είναι περίπου 670 δισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερη από ό,τι ήταν εκείνη την εποχή πέρυσι:

Το Business Insider αναφέρει πως η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Tesla έχει πέσει κατακόρυφα κατά σχεδόν 700 δισεκατομμύρια δολάρια από την κορύφωσή της πριν από ένα χρόνο. Το Insider σημειώνει ότι η πτώση των 670 δισεκατομμυρίων δολαρίων ισοδυναμεί με την αγοραία αξία τριών Disney, τεσσάρων Nike ή έξι Starbucks.

Εν τω μεταξύ, οι απλοί καταναλωτές των ΗΠΑ χάνουν επίσης ένα τεράστιο ποσό πλούτου.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι ιδιοκτήτες κατοικιών στις ΗΠΑ «έχασαν ένα εκπληκτικό 1,3 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές κατοικιών το τρίτο τρίμηνο»:

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών στις ΗΠΑ έχασαν ένα εντυπωσιακό ποσό 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές κατοικιών το τρίτο τρίμηνο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ύφεσης στον στεγαστικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ανάλυσης στεγαστικών δανείων Black Knight την Τρίτη.

Τα ίδια κεφάλαια στο σπίτι – που ορίζονται ευρέως ως η αξία της περιουσίας ενός ιδιοκτήτη σπιτιού μείον ό,τι εξακολουθεί να οφείλεται στο στεγαστικό του δάνειο – έχει πέσει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια μιας ταχείας διόρθωσης της αγοράς.

Οι απώλειες μετοχών σε μόλις τρεις μήνες ήταν «μακράν η μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση σε ρεκόρ σε αξία δολαρίου και η μεγαλύτερη από το 2009 σε ποσοστιαία βάση», σύμφωνα με τον Πρόεδρο δεδομένων & analytics του Black Knight, Ben Graboske.


Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο 1/4 ενός έτους.

Ούτε κατά την κρίση του 2008 και του 2009 δεν είδαμε τόσο τεράστια τριμηνιαία απώλεια.

Μια νέα κατάρρευση κατοικιών είναι εδώ, και έχει ήδη γίνει παγκόσμια. Στην πραγματικότητα, η Ισπανία έχει ήδη αναπτύξει ένα σχέδιο για να προσφέρει «ανακούφιση υποστήριξης στεγαστικών δανείων» σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ισπανικά νοικοκυριά:

Το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε την Τρίτη μια ενίσχυση στεγαστικών δανείων για περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευάλωτα νοικοκυριά και βοήθεια για οικογένειες της μεσαίας τάξης, μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση και οι τράπεζες κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία.

Τα μέτρα υπόκεινται σε τελικές διαπραγματεύσεις με τραπεζικές ενώσεις, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο, προσθέτοντας πως οι τράπεζες είχαν ένα μήνα για να εγγραφούν πριν από την προγραμματισμένη εφαρμογή τους το επόμενο έτος.


Δυστυχώς, θα δούμε πολύ περισσότερη κυβερνητική παρέμβαση σε όλο τον δυτικό κόσμο, καθώς αυτός ο εφιάλτης γίνεται ακόμη χειρότερος τους επόμενους μήνες.

Ο ρυθμός των απολύσεων αρχίζει πραγματικά να αυξάνεται, και υπάρχει πολύς φόβος εκεί έξω αυτή την στιγμή:

Σχεδόν όλοι μπορούν να αισθανθούν ότι βρίσκονται μπροστά μας πολύ δύσκολες στιγμές, και ορισμένοι ειδικοί τώρα εκδίδουν τολμηρές ανακοινώσεις που είναι αρκετά ανατριχιαστικές.

Για παράδειγμα, ο Nouriel Roubini προειδοποιεί ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε πιθανότατα θα είναι «τόσο κακό όσο κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης»:

«Η ιστορία δείχνει ότι θα είναι σχεδόν αδύνατη η αποστολή να αποφευχθεί μια σκληρή προσγείωση. Θα έχετε όχι μόνο πληθωρισμό, όχι μόνο ύφεση, αλλά αυτό που αποκαλώ «Μεγάλη Στασιμοπληθωριστική Κρίση Χρέους». Επομένως, είναι πολύ χειρότερο από τη δεκαετία του '70 και είναι πιθανώς τόσο άσχημο όσο κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης».

Στην πραγματικότητα, αν το μόνο που περνάμε είναι μια επανάληψη αυτού που ζήσαμε το 2008 και το 2009, θα ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί.

Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο η οικονομία που καταρρέει.

Όπως έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα τους τακτικούς μου αναγνώστες, αυτό που βλέπουμε τώρα είναι κυριολεκτικά η κατάρρευση των πάντων.

Ολόκληρη η κοινωνία μας αργά αλλά σταθερά ξηλώνεται στις ραφές γύρω μας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να αναμένουν πως οι συνθήκες θα επιστρέψουν τελικά στο «κανονικό».

Δυστυχώς, το "κανονικό" έχει φύγει από το κτίριο και υπάρχει τεράστιος πόνος μπροστά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail