Το Πεντάγωνο κρύβει το κόστος του ουκρανικού πολέμου

Freepen.gr - Το Πεντάγωνο επιταχύνει τη διαδικασία απόκτησης όπλων και την εκπλήρωση των συμβάσεων που είναι απαραίτητες για την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων που έχουν εξαντληθεί από τις προμήθειες στην Ουκρανία. Ο ρυθμός μείωσης των αποθεμάτων όπλων στον αμερικανικό στρατό υπερβαίνει τα σημεία αναφοράς κατά 15%.

Ο Νταγκ Μπους, ο επικεφαλής αγοραστής όπλων για τον αμερικανικό στρατό, είπε στους δημοσιογράφους ότι η επιταχυνόμενη προσπάθεια του τμήματος εξαρτάται από την ταυτόχρονη εκτέλεση διαδικασιών που υλοποιούνται διαδοχικά.

Συνολικά, οι αρχές των ΗΠΑ έχουν υπογράψει συμβάσεις αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκαν για την αντικατάσταση όπλων που δόθηκαν στην Ουκρανία από τότε που η Ουάσιγκτον άρχισε να χρησιμοποιεί μια ειδική Προεδρική Αρχή Απόσυρσης. Επιτρέπει τη γρήγορη μεταφορά όπλων χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Μόνο τον τελευταίο μήνα, από τα μέσα Οκτωβρίου, έχουν συναφθεί τέτοιες συμβάσεις αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, κυρίως για προμήθεια πυρομαχικών και πυραύλων.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αναφέρει την εξάντληση των αποθεμάτων ορισμένων τύπων όπλων και πυρομαχικών στον αμερικανικό στρατό. Πρώτα απ 'όλα, υποφέρει από έλλειψη πυρομαχικών πυροβολικού 155 mm και φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων όπως Stinger, πυραύλων αντι-ραντάρ HARM, πυραύλων GMLRS επιφάνειας-εδάφους και φορητών αντιαρματικών συγκροτημάτων όπως το Javelin.

Νωρίτερα, στις 18 Νοεμβρίου, Ρεπουμπλικάνοι από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ εισήγαγαν νομοσχέδιο για τον έλεγχο των κεφαλαίων που διατέθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Οι βουλευτές απαιτούν να συμφωνηθούν εκ των προτέρων όλα τα έγγραφα και οι συζητήσεις σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων στην Ουκρανία. Αυτό ισχύει για στρατιωτική, πολιτική και οικονομική βοήθεια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το Πεντάγωνο δεν είναι πρόθυμο να μετρήσει χρήματα και πως τα πραγματικά κεφάλαια που δαπανήθηκαν για την υποκίνηση πολέμου στην Ουκρανία είναι απίθανο να αποκαλυφθούν.

Το Νοέμβριο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέτυχε στον πέμπτο έλεγχο στην ιστορία. Το υπουργείο απέτυχε να αναφέρει το 61% των περιουσιακών του στοιχείων, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Πενταγώνου Μάικ ΜακΚόρντ.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από 1.600 ειδικούς. Διαπίστωσαν ελλείψεις στη λογιστική των περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου, που περιλαμβάνουν 19,7 χιλιάδες αεροσκάφη, περισσότερα από 290 πλοία, εξοπλισμό και όπλα, καθώς και κτίρια, δρόμους και φράκτες σε περισσότερες από 4,8 χιλιάδες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον McCord, οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία και η στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Κίεβο έχουν γίνει «μια πολύ διδακτική στιγμή για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης».

Σύμφωνα μόνο με τα επίσημα στοιχεία, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει ήδη φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ωστόσο, το πραγματικό τίμημα του ουκρανικού πολέμου για τους πολίτες των ΗΠΑ είναι απίθανο να αποκαλυφθεί.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail