Για πάντα πόλεμος στο τέλος του κόσμου

Ο θείος Σαμ έχει τώρα πυρηνικά όπλα στο κεφάλι της ανθρωπότητας. Η αναθεώρηση πυρηνικής στάσης της Ουάσιγκτον που κυκλοφόρησε πρόσφατα διευκρίνισε ότι η εκτόξευση πυρηνικών όπλων σε ένα πρώτο χτύπημα είναι πράγματι στο τραπέζι, για «να επιτευχθούν οι στόχοι των ΗΠΑ εάν αποτύχει η αποτροπή». Αυτό έγινε αφότου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε πως ο πόλεμος αντιπροσώπων της κυβέρνησής του στην Ουκρανία έχει φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά στον πυρηνικό «Αρμαγεδδώνα» από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.

Connor Freeman - libertarianinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτόν το μήνα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια νέα διοίκηση, με έδρα τη Γερμανία, η οποία θα επιβλέπει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του στρατού της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της μάχης με τη Ρωσία. Η εντολή ονομάζεται Security Assistance Group-Ukraine ή SAG-U. Οι New York Times ανέφεραν ότι η διοίκηση θα δώσει στον πόλεμο με αντιπροσώπους μια «επίσημη δομή… βασισμένη κατά προσέγγιση στις προσπάθειες εκπαίδευσης και βοήθειας των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες». Ο αμερικανικός λαός μπορεί να απέρριψε σε μεγάλο βαθμό τους «αέναους πολέμους» των τελευταίων είκοσι ετών, αλλά η Αμερικανική Αυτοκρατορία είναι πρόθυμη να ξεκινήσει «μακροπρόθεσμες» συγκρούσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ένας πιθανός λόγος για την απόφαση για την ίδρυση αυτής της νέας διοίκησης μπορεί να είναι η συσκότιση του επιπέδου χρηματοδότησης για τον πόλεμο με αντιπροσώπους, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους Αμερικανούς πολίτες και τους δημοσιογράφους να διακρίνουν από πού προέρχονται τα χρήματα και πόσα ακριβώς δαπανώνται.

Όπως έγραψε η Kelley Vlahos, Διευθύντρια Σύνταξης στο Responsible Statecraft,

[Ο Dan Caldwell, ανώτερος σύμβουλος των Concerned Veterans of America] υποστηρίζει πως αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στο Πεντάγωνο να δημιουργήσει ένα προστατευμένο ταμείο για τον πόλεμο. «Η ίδρυση μιας επίσημης, ονομαστικής αποστολής ή στρατιωτικής ομάδας εργασίας ειδικά για την Ουκρανία θα μπορούσε να ανοίξει περαιτέρω την πόρτα για μεταφορά χρηματοδότησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία στον προϋπολογισμό Υπερπόντιων Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης, ο οποίος είναι ουσιαστικά το ταμείο λάσπης του Πενταγώνου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα κύρια κίνητρα εδώ - το Πεντάγωνο θέλει μια σταθερή ροή χρηματοδότησης από μια πηγή που το Κογκρέσο έχει δείξει έλλειψη προθυμίας να επιβλέπει σωστά».

Αυτή η είδηση ​​συνδυάστηκε με την ανακοίνωση του Πενταγώνου για ένα ακόμη πακέτο όπλων 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τανκς και drones. Η Sabrina Singh, η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτή η νέα εντολή διασφαλίζει πως «είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία μακροπρόθεσμα». Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί».

Από τότε που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Ουάσιγκτον έχει χρηματοδοτήσει την Ουκρανία με πάνω από 67 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως σε όπλα, ποσό μεγαλύτερο από τον συνολικό στρατιωτικό προϋπολογισμό της Μόσχας για το 2021. Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin είπε πως η τρέχουσα πολιτική στοχεύει να δει τη Ρωσία «αποδυναμωμένη».

Μέλη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο φέρεται να σχεδιάζουν ένα άλλο τεράστιο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία που λέγεται ότι θα κοστίσει έως και 60 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα ανεβάσει τις συνολικές δαπάνες για τον πόλεμο σε περισσότερα από 125 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή την εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ζήτησε 37,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Και πάλι, πρόκειται κυρίως για στρατιωτική βοήθεια και το Κογκρέσο πιθανότατα θα ανταγωνιστεί για να προσθέσει δισεκατομμύρια ακόμη.

Ο Όστιν θέλει ρητά τον ρωσικό στρατό ανάπηρο και «ανίκανο» να πολεμήσει περαιτέρω πολέμους. Πιθανώς, αυτό θα άφηνε τη Ρωσία ευάλωτη στην εισβολή εκτός από το οπλοστάσιο της Μόσχας με περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές που μπορούν να ισοπεδώσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Raytheon που έγινε επικεφαλής του Πενταγώνου έχει δεσμευτεί ότι οι Αμερικανοί θα υποστηρίξουν και θα εξοπλίσουν το Κίεβο «όσο χρειαστεί» για να «πάρουν πίσω όλα τα εδάφη» εντός των «κυρίαρχων συνόρων του». Αυτό περιλαμβάνει τη χερσόνησο της Κριμαίας, τις περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στις περιφέρειες Kherson και Zaporizhzhia, καθώς και τις Δημοκρατίες Donbas του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Αν και ο Όστιν έχει αναγνωρίσει ρητά ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να διατάξει πυρηνικό χτύπημα για να υπερασπιστεί την Κριμαία και τα πρόσφατα προσαρτημένα εδάφη της Μόσχας στην Ουκρανία, ο Όστιν είπε ότι αναμένει από το Κίεβο να προχωρήσει στην επίθεση και υποσχέθηκε πως οι Αμερικανοί θα παράσχουν ό,τι όπλα και προμήθειες χρειάζονται τις επόμενες  εβδομάδες, μήνες και χρόνια".

Αν και παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα πώς και πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος, αξιωματούχοι των ΗΠΑ φέρεται να απέκλεισαν το ενδεχόμενο «να ωθήσουν ή ακόμα και να σπρώξουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Αφού η Ρωσία προσάρτησε τα παραπάνω νέα εδάφη, οι πολεμικοί στόχοι του Κιέβου κλιμακώθηκαν σημαντικά.

Ο Μπάιντεν είχε προηγουμένως ζητήσει αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, αλλά ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα επιμένοντας πως δε θα γίνουν διαπραγματεύσεις χωρίς αλλαγή καθεστώτος. Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον Ζελένσκι να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική επειδή δυσχεραίνει τους δυτικούς υποστηρικτές του Κιέβου, δεδομένου ότι οι Ρώσοι επαναβεβαιώνουν με συνέπεια πως είναι πρόθυμοι να εμπλακούν διπλωματικά με την Ουκρανία.

Επιφανειακά, το Κίεβο έχει συναινέσει και έχει προσφέρει την ετοιμότητά του να συνομιλήσει, αλλά μόνο εάν πληρούνται πρώτα ορισμένες μη αρχικές προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ρωσικής αποχώρησης.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης να δοθεί στο Κίεβο μια «ταχεία» προσπάθεια πλήρους ένταξης στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας πως η Ουκρανία είναι ήδη «ντε φάκτο» μέλος της συμμαχίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, η Μόσχα έχει καταστήσει σαφές στις ΗΠΑ ότι, είτε ντε φάκτο είτε επίσημα, η ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι «η πιο φωτεινή από όλες τις κόκκινες γραμμές».

Ενδεικτικά, ο Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι «[το Κίεβο] γνωρίζει καλά πως ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε εγγυημένη κλιμάκωση στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Πρόσθεσε ότι «η αυτοκτονική φύση ενός τέτοιου βήματος γίνεται κατανοητή από τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ».

Ίσως το ΝΑΤΟ να αυτοκτονεί. Η συμμαχία έχει ένα δεκαετές σχέδιο για την ανοικοδόμηση της στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας, μετατοπίζοντας όλα τα οπλικά της συστήματα σε «δυτικό εξοπλισμό συμβατό με το ΝΑΤΟ». Κάνουν την Ουκρανία «πλήρως διαλειτουργική με το ΝΑΤΟ», μέλος της συμμαχίας από «προεπιλογή».

Οι Αμερικανοί υπερηφανεύονται για την αξία της δημοκρατίας τους, είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν στην κυβέρνησή τους να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους στο όνομα της εξαγωγής μιας τέτοιας «δημοκρατίας». Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν έχουν καν επιλογή, στη χώρα τους, όταν πρόκειται για ακήρυχτους πολέμους με πυρηνικές δυνάμεις. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν πλήρως αυτή την πολιτική του πολέμου με πληρεξούσιο.

Η ασθενώς διατυπωμένη επιστολή του Κογκρέσου Προοδευτικής Ομάδας προς τον Μπάιντεν, η οποία απλώς ζητούσε από το καθεστώς του να κάνει κάποιες διπλωματικές προσπάθειες, κατακρεουργήθηκε ακόμη και από άτομα όπως ο γερουσιαστής Bernie Sanders (D-VT). Η επιστολή ανακλήθηκε σχεδόν αμέσως.

Πέρα από τους Δημοκρατικούς, οι Ρεπουμπλικάνοι «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ στο νομοθετικό σώμα, όπως ο βουλευτής Μάικ Γουαλτς (R-FL) είναι πρόθυμοι να «[πάνε] για τη δολοφονία». Αυτό το καλοκαίρι, ο Waltz ζήτησε απροκάλυπτες αναπτύξεις στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία.

Για μήνες, ειδικοί χειριστές των ΗΠΑ και η CIA έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος στην Ουκρανία, πραγματοποιώντας μυστικές επιχειρήσεις και παρέχοντας εκτεταμένες πληροφορίες στο πεδίο της μάχης στο Κίεβο. Τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά, το Πεντάγωνο αποκάλυψε πως υπάρχει μικρή παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Μέχρι τώρα, η κατάσταση φαινόταν εντελώς απελπιστική. Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει να αιμορραγήσει και να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία, ώστε στη συνέχεια να αντιμετωπίσει την Κίνα. Το Κογκρέσο θα ψηφίσει σύντομα για την παροχή στην Ταϊβάν στρατιωτικής βοήθειας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μετατρέψει το νησί σε «αποθήκη όπλων», προετοιμάζοντας τον πόλεμο με το Πεκίνο.

Ίσως η σύγκρουση με την Κίνα να είναι το επικείμενο «μεγάλη» στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης όταν αποκάλυψε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, για αυτόν, είναι απλώς μια «προθέρμανση».

Ωστόσο, τώρα αναφέρεται ότι για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ουάσιγκτον διερευνά διπλωματικές επιλογές. Με τον χειμώνα να πλησιάζει γρήγορα καθώς και τη ρωσική απόσυρση από τη Χερσώνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να πιστεύουν πως το Κίεβο είναι σε ισχυρότερη θέση για διαπραγμάτευση. Ενώ η Ουάσιγκτον υποθέτει ότι αυτό θα σημαίνει αντίστροφα πως η Ρωσία είναι λιγότερο πρόθυμη να συνομιλήσει, η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δε συμβαίνει.

Όπως έγραψε ο Dave DeCamp, συντάκτης ειδήσεων στο Antiwar.com:

Ορισμένοι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο φετινός χειμώνας θα δώσει μια ευκαιρία για διπλωματία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς δεν πιστεύουν πως καμία από τις δύο πλευρές μπορεί να επιτύχει πλήρως τους στόχους της στον πόλεμο, ανέφερε την Τετάρτη το NBC News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

«Το χειμώνα όλα επιβραδύνονται», είπε ένας δυτικός αξιωματούχος. «Οι δυνατότητες για συνομιλίες, θα θέλαμε να το δούμε να συμβαίνει». Η έκθεση ανέφερε πως οι δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι η Ουκρανία μπορεί να διώξει τη Ρωσία από όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει.

Επίσης την Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πόλη Χερσών της νότιας Ουκρανίας. Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι είπαν στο NBC πως εάν η Ουκρανία ανακαταλάβει τη Χερσώνα, θα μπορούσε να φέρει την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε «καλύτερη θέση για διαπραγμάτευση».

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορεί να πιστεύουν πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι δυνατές εάν η Ουκρανία ανακαταλάβει τη Χερσώνα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο διπλωματίας λόγω της απειλής χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων και του γεγονότος πως εάν η Ρωσία ηττηθεί στην Ουκρανία, μπορεί να έρθει πιο κοντά στην Κίνα.

Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης στο NBC ότι η απώλεια της Χερσώνας από τη Ρωσία θα μπορούσε να κάνει την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν λιγότερο πρόθυμη να συνομιλήσει, αλλά η Μόσχα επιβεβαίωσε την Τετάρτη πως είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις. «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναδεικνύονται αυτή την στιγμή», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν σημαντικές διαμαρτυρίες στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία και αλλού στην Ευρώπη. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά του εκτοξευόμενου πληθωρισμού και των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας που προκαλούνται από αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων και τις κυρώσεις στη Ρωσία. Αυτές οι διαδηλώσεις κάλυπταν το πολιτικό φάσμα, με την αριστερά, τη δεξιά, τα μέλη των συνδικάτων και τους φτωχούς ανθρώπους να εκφράζουν όλοι σοβαρή δυσαρέσκεια. «Οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες για το αυξανόμενο κόστος ζωής πολλαπλασιάζονται, εγκαινιάζοντας μια περίοδο κοινωνικής και εργασιακής αναταραχής που δεν έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1970», ανέφεραν οι Times τον Οκτώβριο. Στην Πράγα, το σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «Πρώτα η Τσεχική Δημοκρατία». είπε ένας ομιλητής. «Η Ρωσία δεν είναι εχθρός μας, η κυβέρνηση των πολεμοκάπηλων είναι ο εχθρός», σύμφωνα με το Associated Press.

Υπάρχει τώρα η ευκαιρία για τον αμερικανικό λαό να ακουστεί η φωνή του και να αναγκάσει την κυβέρνησή μας να μεσολαβήσει για μια διευθέτηση με τη Μόσχα κατόπιν διαπραγματεύσεων. Αυτοί είναι οι πόλεμοι της Αμερικής. Ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που μετέτρεψαν την Ουκρανία σε de facto μέλος του ΝΑΤΟ πέρυσι μέσω διμερών συμφωνιών με το Κίεβο που διαχειρίζονται το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ουάσιγκτον προκαλεί και καλλιεργεί αυτές τις αυξανόμενες συγκρούσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, μεγάλες δυνάμεις με πυρηνικά όπλα.

Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αιώνιο πόλεμο στο τέλος του κόσμου. Το μέλλον των απογόνων μας εξαρτάται από τους αντιπολεμικούς ελευθεριακούς, αριστερούς, συντηρητικούς και ανεξάρτητους της Αμερικής που θα συσπειρώσουν το λαό και θα αναγκάσουν αυτή τη διεφθαρμένη, αυτοκρατορική δημοκρατία να λυγίσει στη θέλησή μας.

Ας ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail