Ουκρανία: Όλοι οι πυρηνικοί, οι περισσότεροι υδροηλεκτρικοί και θερμικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής έχουν αποκοπεί από την ηλεκτρική ενέργεια

Όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί, καθώς και οι περισσότεροι υδροηλεκτρικοί σταθμοί και θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της Ουκρανίας έμειναν προσωρινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας, μεταδίδει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής απενεργοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών πυραύλων. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας της Ουκρανίας σημείωσαν επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών σε ολόκληρη τη χώρα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

"Η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών σε ολόκληρη τη χώρα έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Σημειώνονται έκτακτες διακοπές ρεύματος. Η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας έχει επηρεάσει τις παροχές θέρμανσης και νερού", ανέφερε το υπουργείο.

Οι ειδικοί κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποκαταστήσουν τις παροχές νερού, ηλεκτρισμού και θέρμανσης στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, στις 23 Νοεμβρίου, ειπώθηκε πως η Ουκρανία αντιμετώπιζε προβλήματα με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο στο πλαίσιο των διακοπών ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής έλαβαν σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας το απόγευμα της 23ης Νοεμβρίου. Αργότερα, οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail