![]() |
Peggy_Marco / pixabay |
Συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ
Εισαγωγή: Ο Ατλαντικός και η Ευρώπη
Από τον Batiushka για το ιστολόγιο Saker / Παρουσίαση Freepen.gr
Το τέλος του ΝΑΤΟ
Λοιπόν, τι έκανε ο Βόρειος Ατλαντικός στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, στο Αφγανιστάν; Εκτός από το γεγονός πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα του (μέχρι στιγμής), τι έκανε εκεί; Και τι κάνει ο Βόρειος Ατλαντικός, ή τουλάχιστον μέρη του, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας; Σίγουρα υπάρχει κάποια ένδειξη στο όνομα – Κίνα; Ανήκει στην Κίνα. Τι κάνουν εκεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και άλλοι;
Σίγουρα, ακόμη και η γεωγραφικά αμφισβητούμενη Liz Truss, που ήθελε όλος ο κόσμος να κυβερνάται από το ΝΑΤΟ, πρέπει να σκεφτόταν ότι ήταν καιρός να μετονομαστεί το ΝΑΤΟ; Ίσως σε Ναζιστική Αμερικανική Τυραννική Οργάνωση; Έτσι θα μπορούσατε να κρατήσετε τα ίδια αρχικά. Όπως έχει επισημάνει ο Saker, ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο γεννημένος στην Ινδία άποικος, στρατηγός Χέιστινγκς (1) Ισμέι, παραδέχτηκε ωμά ότι ο σκοπός του ΝΑΤΟ ήταν « να κρατήσει έξω τη Σοβιετική Ένωση, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω» (2).
Και όπως εξήγησε ο Saker: «Κρατήστε τους Γερμανούς κάτω» σημαίνει να συντρίψετε όλους τους Ευρωπαίους που θα μπορούσαν να είναι αντίπαλοι του ελέγχου της Δυτικής Ευρώπης από την Αγγλόσφαιρα, και τώρα να ελέγξετε όλη την Ευρώπη, εκτός από τα ελεύθερα ρωσικά εδάφη. «Κρατήστε τους Αμερικανούς μέσα» σημαίνει να συντρίψετε όλα τα ευρωπαϊκά απελευθερωτικά κινήματα, του Ντε Γκωλ ή οποιωνδήποτε άλλων. «Κρατήστε τη Σοβιετική Ένωση έξω» σημαίνει να καταστρέψετε τη Ρωσία, ώστε να μην ελευθερώσει την Ευρώπη από την τυραννία της Αγγλόσφαιρας. Το τελευταίο συμβολίζεται από τις σημαίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας που ήταν πανταχού παρούσες, ακόμη και σε είδη μόδας, μπλουζάκια και τζιν, από τη δεκαετία του 1960. Αυτός είναι ο λόγος που οι αληθινοί Ευρωπαίοι αρνούνται να φορέσουν τέτοια ρούχα.
Στην πραγματικότητα, είναι προφανές πως το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε συσσωρευτεί την 1η Ιουλίου 1991, την ημέρα που το Σύμφωνο της Βαρσοβίας είχε καταλυθεί. Αν είχε συσκευαστεί το 1991, η καταστροφή του ΝΑΤΟ θα είχε αποφευχθεί τριάντα χρόνια αργότερα στο Αφγανιστάν. Πράγματι, το γεγονός ότι δεν ήταν γεμάτο τότε είναι μια τραγωδία που κόστισε εκατομμύρια ζωές, ειδικά σε όλη την τραγική Μέση Ανατολή και σήμερα σε όλη την τραγική Ουκρανία.
Είναι ενδιαφέρον πως η απάντηση στην επιθετικότητα και τον εκφοβισμό του ΝΑΤΟ (η αμερικανική ελίτ πάντα εκφοβίζει), το Σύμφωνο της Βαρσοβίας πήρε το όνομά του από την Πρωτεύουσα της Πολωνίας. Κατά ειρωνικό τρόπο – και δεν υπάρχει τίποτα τόσο ειρωνικό όσο η ιστορία – σήμερα είναι στη Βαρσοβία της «Νέας Ευρώπης», μακριά από τον Βόρειο Ατλαντικό, που θα βρείτε τους πιο φανατικούς καθυστερημένους θιασώτες του ΝΑΤΟ. Ποια είναι η σημασία του ΝΑΤΟ;
Η Αμερικανική Δημοκρατία της Πολωνίας
Το όνομα 'Πολωνία' είναι συγγενές με την αγγλική λέξη 'plain', επομένως 'Πολωνία' σημαίνει κυριολεκτικά "χωράφια". Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει γεωγραφικό φράγμα μεταξύ των γερμανικών εδαφών και των ρωσικών εδαφών, που ξεκινούν από τη σημερινή Λευκορωσία και την Ουκρανία. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει γεωγραφικό φράγμα μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας. Υπάρχει μόνο ένα καθαρά τεχνητό πολιτικό εμπόδιο. Οι δύο λαοί, οι Πολωνοί και οι Ρώσοι, είναι γενετικά αδέρφια και αδελφές. Η αντιπαράθεση τους, όπως και η αντιπαράθεση μεταξύ των γενετικών αδελφών, Κροατών και Σέρβων, είναι καθαρά ανθρωπογενής.
Είναι μέρος του γιγαντιαίου συμπλέγματος κατωτερότητας των Πολωνών (φανταστείτε να ζείτε ανάμεσα σε πολλά χωράφια μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας) να φανταστείτε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται να κατακτήσει την Πολωνία. Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την Πολωνία. Λοιπόν, σας ακούω να λέτε, γιατί η Αυτοκρατορική Ρωσία συμμετείχε στις τρεις πρωσικές και αυστριακές διαμελίσεις της Πολωνίας στα τέλη του 18ου αιώνα; Γιατί τη χώρισαν οι Μολότοφ και Ρίμπεντροπ; Γιατί την κατέλαβε ο Στάλιν;
Η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Όταν δέχεστε εισβολή από τη Δυτική Ευρώπη τόσο συχνά όσο η Ρωσία, πρέπει να δημιουργήσετε μια ουδέτερη ζώνη για να προστατευτείτε. Καθώς η γεωγραφία δεν αλλάζει, οι Τσάροι και οι Μπολσεβίκοι αναγκάστηκαν από την ίδια δυτική επιθετικότητα και ζήλια να κάνουν το ίδιο πράγμα – να προστατεύσουν τον εαυτό τους και αυτό σήμαινε την Ανατολική ή ολόκληρη την Πολωνία. Σε αυτό, ο Τσάρος Νικόλαος Β' ήταν πολύ πιο επιτυχημένος από τους Μπολσεβίκους. Έτσι, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί δεν μπήκαν ποτέ στη Ρωσία, κολλώντας κυρίως στην ανατολική Πολωνία και τη Λιθουανία και προκαλώντας λιγότερα από 670.000 Ρώσους θύματα σε δυόμισι χρόνια πολέμου. Ήταν μια διαφορετική ιστορία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους Γερμανούς να φτάνουν στον Βόλγα και σαράντα φορές περισσότερα θύματα, 27 εκατομμύρια από αυτά.
Αυτή είναι μια εξήγηση, όχι μια δικαιολογία. Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι Πολωνοί: αν και ανήκουν στη μικρή μειοψηφία των Πολωνών που γνωρίζουν όλα τα παραπάνω και ότι η Πολωνία σήμερα είναι απλώς μια Αμερικανίδα υποτελής. Νομίζω πως πιθανότατα γνωρίζουν επίσης ότι αν ποτέ ένας Πολωνός κέρδιζε το Νόμπελ Ειρήνης, θα ήταν για κάποιον που είχε οδηγήσει την Πολωνία να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία, αντί να κάνει πόλεμο. Αυτός θα ήταν ένας Πολωνός που τράβηξε την πρίζα από τους Αμερικανούς, τους έδιωξε από την Πολωνία και κήρυξε την ανεξαρτησία. Και θα έκανε το ίδιο με την ΕΕ που διοικείται από τις ΗΠΑ, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Τώρα αυτό είναι το είδος του πολωνικού πατριωτισμού (εντελώς διαφορετικός από τον πολωνικό εθνικισμό), τον οποίο εγκρίνω, καθώς ασχολείται με τη διεκδίκηση της πολωνικής εθνικής ταυτότητας και όχι την καταστροφή της.
Δυστυχώς, υπάρχουν εκείνοι στη σημερινή πολωνική πολιτική ελίτ και στρατιωτικούς που ονειρεύονται να σβήσουν τη Ρωσία από τον χάρτη, όπως οι μεσαιωνικοί Καθολικοί σταυροφόροι. Είναι το ίδιο παραληρημένοι με εκείνους τους σταυροφόρους. Οι Πολωνοί δε συνειδητοποιούν ότι οι Αμερικάνοι (και οι Βρετανοί) θα τους ρίξουν (και οι Ουκρανοί) σαν καυτά τούβλα, όταν πρόκειται για κάτι κρίσιμο. Όπως ακριβώς έκαναν το 1945, παρόλο που οι Βρετανοί ισχυρίστηκαν πως είχαν πάει στον πόλεμο το 1939 μόνο για χάρη της υπεράσπισης της Πολωνίας. Ήταν και αυτό ένα ψέμα. Πότε θα μάθουν ποτέ οι Πολωνοί ποιοι είναι οι πραγματικοί τους φίλοι; Όπως είπε ο Saker: «Οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ δεν έχουν το ανθρώπινο δυναμικό ή τη δύναμη πυρός που απαιτείται για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία σε έναν πόλεμο συμβατικών συνδυασμένων όπλων. Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα οδηγήσει σε άμεσα αντίποινα». Σήμερα, τουλάχιστον 1 στους 33 ανθρώπους στην Πολωνία είναι Ουκρανοί «πρόσφυγες». Πολλοί Πολωνοί έχουν βαρεθεί με αυτή την εισβολή. Ασκεί μεγάλη πίεση στη χώρα.
Το μέλλον
Αυτή ακριβώς την στιγμή το ΝΑΤΟ αποστρατιωτικοποιείται στην Ουκρανία. Κατά ειρωνικό τρόπο, η Ουκρανία είναι επίσημα μια χώρα που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και περιέχει μερικούς από τους ανθρώπους που μισούν περισσότερο τους Πολωνούς στον κόσμο. Οι Ουκρανοί που ζουν στα πολωνικά σύνορα (Γαλικιανοί) επινόησαν ακόμη και μια νέα θρησκεία για να μην είναι Καθολικοί όπως οι Πολωνοί (ή Ορθόδοξοι όπως οι Ρώσοι). Ονομάζεται «Ελληνοκαθολικισμός». Ένα πιο περίεργο και πιο τεχνητό μείγμα από αυτό δε θα βρείτε. Όπως λένε οι Ρώσοι: «Ούτε ψάρι, ούτε κρέας». Τι θα συμβεί λοιπόν όταν το ΝΑΤΟ καταρρεύσει; Ας πάμε πίσω στην ιστορία του περασμένου αιώνα, πολλά από τα οποία αφορούσαν την Πολωνία, από την κατεστραμμένη από τους Ναζί Βαρσοβία έως το απελευθερωμένο από τους Σοβιετικούς Άουσβιτς, από το Βρότσλαβ (Μπρεσλάου) μέχρι το Γκντανσκ (Ντάτσιγκ).
Στις αρχές του 1917, ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε διαρκέσει δυόμισι χρόνια και η Ρωσία απείχε μόνο λίγους μήνες από την ολοκληρωτική νίκη και την απελευθέρωση της Βιέννης, του Βερολίνου και της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, η επανάσταση του Φλεβάρη που οργανώθηκε από τη Βρετανία (ο τότε Βρετανός πρεσβευτής, ο σερ Τζορτζ Μπιούκαναν, ήταν η Βικτόρια Νούλαντ ενός αιώνα αργότερα) την πλήρωσε. Και οι εντελώς ανίκανοι αλλά αγγλόφιλοι αριστοκράτες που είχαν επιλέξει οι Βρετανοί για να διοικήσουν τη Ρωσία άνοιξαν τις πύλες για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Χωρίς βρετανική ανάμειξη, δε θα υπήρχε η Πολωνία που μεταξύ 1919 και 1920 κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της Λευκορωσίας και της Δυτικής Ουκρανίας και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1939. Και αν τα ρωσικά στρατεύματα είχαν εισέλθει στη Βιέννη, το Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη, δεν θα υπήρχε ο Αυστριακός δεκανέας που το 1939 δημιούργησε το δεύτερο μέρος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Και έτσι καμία εισβολή των ΗΠΑ στη Δυτική Ευρώπη το 1944. Και έτσι κανένας σοβιετικός στρατός δε θα έμπαινε στη Βιέννη και το Βερολίνο το 1945 με βία. Και έτσι κανένας πόλεμος για την απελευθέρωση της Ουκρανίας δε θα γινόταν σήμερα.
Οι αυστριακές ίντριγκες που οδήγησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ωφέλησαν τους Γάλλους και τους Βρετανούς και κατέστρεψαν τον άξονα Αγία Πετρούπολη-Βερολίνο. Αυτό ήταν τραγικό γιατί το Βερολίνο είναι το πραγματικό κέντρο της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης και όλα τα άλλα μπαίνουν στη θέση τους πίσω από αυτό, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού. (Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Γερμανοί για να εξασφαλίσουν την de facto ηγεσία τους είναι να κολακεύουν τη ματαιοδοξία της γαλλικής ελίτ και να τους πουν πόσο σημαντικοί είναι, αυτό αρκεί). Διότι αρμονία μεταξύ Βερολίνου και Αγίας Πετρούπολης σημαίνει αρμονία σε όλη τη Δυτική, Κεντρική και βόρεια πλευρά της Ανατολικής Ευρώπης. Αφήνοντας κατά μέρος τη Δυτική Ευρώπη, υπάρχουν επίσης ολόκληρα μέρη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης για τα οποία η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται, επειδή αυτοί οι πολιτισμοί της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης είναι ξένοι στη ρωσική νοοτροπία και πιο κοντά στη γερμανική ιστορία και κουλτούρα. Αυτοί περιλαμβάνουν, προφανώς, την πρώην προτεσταντική Ανατολική Γερμανία, καθώς και την πρώην Καθολική Πολωνία (συμπεριλαμβανομένης μιας ολίσθησης από ό,τι είναι προς το παρόν η μακρινή δυτική Ουκρανία), τη Σλοβακία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία και τη βόρεια Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθώς και την άθεη Τσεχία.
Μόλις αφαιρέσετε αυτές τις χώρες από την εξίσωση, έρχεστε σε εκείνα τα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης για τα οποία ενδιαφέρεται η Ρωσία και αισθάνεται πιο κοντά. Αυτές είναι: Λευκορωσία, (ρωσική) Ουκρανία, Βαλτική, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, νότια Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Αλβανία, Ελλάδα, Κύπρος. Θα μπορείτε να δείτε γιατί ανήκουν στον ρωσικό πολιτιστικό κόσμο αν ρίξετε μια ματιά στον χάρτη του Samuel Huntingdon με τίτλο «The Eastern Boundary of Western Civilization» (sic) (3). Όπως λέει ο εθνοκεντρικός Καθηγητής: «Η Ευρώπη τελειώνει εκεί που τελειώνει ο δυτικός χριστιανισμός». Εδώ η Ρωσία δεν θα χρειαστεί να χτίσει τοίχο, να βάλει συρματοπλέγματα και παγίδες δεξαμενών τσιμέντου. Έχει φίλους στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Αυτό ήταν το λάθος του Στάλιν – να δημιουργήσει μια ρωσική ουδέτερη ζώνη που περιελάμβανε χώρες των οποίων η πλειοψηφική κουλτούρα ήταν ξένη προς τους Ρώσους, όπως αναφέρεται παραπάνω, αντί μόνο εκείνων των χωρών προς τα νότια και τα ανατολικά, όπως αναφέρονται παραπάνω. Ως άθεος ο Στάλιν δεν είχε περισσότερο χρόνο ή κατανόηση για θρησκευτικές και πολιτισμικές διακρίσεις από τους σύγχρονους Αμερικανούς. Κρίμα. Η Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο παραπάνω κατάλογος χωρών, θα εισέλθει για άλλη μια φορά στη ρωσική σφαίρα επιρροής, αλλά αυτές που βρίσκονται στα βόρεια και δυτικά ανήκουν αλλού, τη γερμανική και άρα τη δυτικοευρωπαϊκή σφαίρα.
Συμπέρασμα: Μετά το ΝΑΤΟ
Καθώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει την κατάρρευσή του, η οποία ξεκίνησε στην Καμπούλ τον Αύγουστο του 2021, θα είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κρατήσουν την Ευρώπη, όπως δεν μπορούν να κρατήσουν την Ασία. Οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ σύντομα θα τελειώσουν. Το ΝΑΤΟ αποστρατιωτικοποιείται και αποναζιστικοποιείται τώρα. Μάλιστα τώρα καταργείται. Μόλις αποκατασταθεί ο άξονας Βερολίνου-Μόσχας, η υπόλοιπη Ευρώπη θα ακολουθήσει, όχι σε μια ρωσική σφαίρα επιρροής, αλλά σε μια περιοχή που θα θέλει να δημιουργήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, ακόμη και τις πρώην Αμερικανικές Δημοκρατίες της Πολωνίας, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Αμερικανική Βρετανία. Κι αυτό γιατί πίσω από τη Μόσχα βρίσκεται το Πεκίνο και μάλιστα ολόκληρη η Ευρασία. Και όλη η Ευρώπη χρειάζεται και το Πεκίνο και τη Μόσχα, το Πεκίνο για βιομηχανικά προϊόντα, η Μόσχα για ενέργεια. Η Ευρώπη θα επιστρέψει στις ρίζες της, γυρνώντας την πλάτη της στη διατλαντική ασχετοσύνη και ανάμειξη. Αυτό σύντομα θα είναι το παρελθόν της.
24 Νοεμβρίου 2022
Σημειώσεις:
1. Φυσικά, ο Ismay πήρε το όνομά του από τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του αγγλικού λαού, τον Hastings. Δηλαδή, μετά τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Νορμανδικού/Βρετανικού κατεστημένου. Και φυσικά, το 1947, ο στρατηγός Ismay έλαβε τον νορμανδικό τίτλο του Βαρώνου για την υπηρεσία του στο ίδιο Norman Establishment.
2. https://www.nato.int/cps/en/natohq/declassified_137930.htm
3. Ο πρώτος χάρτης στο Κεφάλαιο 7 του βιβλίου του «The Clash of Civilizations».