Μήπως η Ουάσιγκτον κι οι Ευρωπαίοι υποτελείς της συνειδητοποιούν ότι δημιούργησαν ένα τέρας του Φρανκενστάιν στο Κίεβο;

Ρublic dοmain
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι συνελήφθη να λέει ξεκάθαρα ψέματα για ένα χτύπημα πυραύλων στην Πολωνία αυτή την εβδομάδα. Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ του καθεστώτος του Κιέβου έχουν αποκηρύξει τους αρχικούς ισχυρισμούς που κατηγορούν τη Ρωσία. Ο πύραυλος προήλθε από τον ουκρανικό στρατό, όπως αναγνωρίζει το ΝΑΤΟ, ωστόσο ο Ζελένσκι συνέχισε να ισχυρίζεται πως δεν ήταν από τις δυνάμεις του. Είναι σαφές ότι η θανατηφόρα επίθεση ήταν μια σκόπιμη πρόκληση από το καθεστώς του Κιέβου για να κλιμακώσει τον πόλεμο σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η τάση του καθεστώτος του Κιέβου για προκλήσεις είναι καλά τεκμηριωμένη, αν και επιμελώς καλύπτεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Περαιτέρω συγκάλυψη ξεσπά στα άκρα λόγω της μανιακής και εντελώς εγκληματικής συμπεριφοράς του νεοναζιστικού καθεστώτος.

Σε σχεδόν εννέα μήνες αυτής της σύγκρουσης, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Μόσχα ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση για να τερματίσει τις ασταμάτητα θανατηφόρες προκλήσεις κατά των Ρώσων στην περιοχή του Ντονμπάς, το υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ καθεστώς του Κιέβου έχει εμπλακεί σε αμέτρητες άλλες εγκληματικές προκλήσεις. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή μακελειών όπως αυτή στην Bucha στα τέλη Μαρτίου, το βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye και τη σχεδίαση πυροδότησης μιας βρώμικης πυρηνικής βόμβας. Όπως έγραφε το εβδομαδιαίο μας άρθρο στις 28 Οκτωβρίου: «Η βρώμικη βόμβα πυρηνικών υλικών ταιριάζει στο ρεκόρ του καθεστώτος του Κιέβου με αποκρουστικά κόλπα και διαφθορά».

Το καθεστώς του Κιέβου γεννήθηκε από ένα βρώμικο κόλπο. Τις σφαγές με ελεύθερους σκοπευτές στην Πλατεία Μαϊντάν το Φεβρουάριο του 2014 εναντίον Ουκρανών πολιτών και αστυνομικών που κορυφώθηκαν με πραξικόπημα.

Ήταν επίσης ταιριαστό που αυτή την εβδομάδα είδαμε ένα ολλανδικό δικαστήριο να κατηγορεί τη Ρωσία για την κατάρριψη ενός μαλαισιανού αεροσκάφους το 2014. Οι πραγματικοί ένοχοι για το έγκλημα -στο οποίο 298 επιβαίνοντες ανατινάχτηκαν στον ουρανό- ήταν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου που προσπάθησαν να μεταθέσουν την ευθύνη στους αυτονομιστές του Ντονμπάς που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Όλα αυτά τα βρώμικα κόλπα έχουν σκοπό να ποινικοποιήσουν τη Ρωσία για «ωμότητες» και να κλιμακώσουν τον πόλεμο επικαλούμενα ακόμη περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ. Τα δυτικά κράτη και τα ευέλικτα εταιρικά μέσα ενημέρωσης τους έχουν επιδοθεί ολοκληρωτικά σε αυτήν την προπαγάνδα για να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία, αν όχι κατά καιρούς να τη συνθέτουν.

Αυτή την εβδομάδα, όταν ο πύραυλος έπληξε το χωριό Przewodow στην περιοχή Λούμπλιν της ανατολικής Πολωνίας – σκοτώνοντας δύο πολίτες – στις 15 Νοεμβρίου, το καθεστώς του Κιέβου κατηγόρησε αμέσως τη Ρωσία. Ο κωμικός ηθοποιός που έγινε πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι ήταν μια «τρομοκρατική πράξη» και μια επίθεση στο ΝΑΤΟ, δικαιολογώντας έτσι τη ρήτρα συλλογικής άμυνας του μπλοκ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από το ΝΑΤΟ να επιβάλει μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από την Ουκρανία και να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16.

Οι υστερικοί ισχυρισμοί, όπως και ο ίδιος ο πύραυλος, ξεπέρασαν εντελώς την αξιοπιστία. Δεν υπήρχαν ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πουθενά κοντά στη συνοριακή περιοχή Ουκρανίας-Πολωνίας εκείνη την στιγμή. Βίντεο με θραύσματα πυρομαχικών έδειξαν επίσης γρήγορα πως επρόκειτο για πύραυλο αεράμυνας S-300 που εκτοξεύτηκε από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.

Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι οι εμπρηστικοί ισχυρισμοί του Ζελένσκι διαψεύστηκαν αμέσως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, το Πεντάγωνο και άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ. Δήλωσαν κατηγορηματικά πως ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία δεν ήταν ρωσικό όπλο, αλλά προερχόταν από μια ουκρανική συστοιχία αεράμυνας, η οποία, σύμφωνα με τον ισχυρισμό, έχασε τον στόχο της και έπεσε κατά λάθος σε πολωνικό έδαφος.

Αλλά ακόμη και αυτός ο καλοήθης λογαριασμός δεν στέκει. Για αρχή, ο ρωσικός στρατός δεν στόχευε την περιοχή με τους κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας τους. Δεν υπήρχαν καθόλου εισερχόμενοι ρωσικοί πύραυλοι. Σε τι στόχευαν λοιπόν τα ουκρανικά S-300; Το γεγονός ότι οι S-300 εκτοξεύτηκαν προς τα δυτικά προς την Πολωνία δείχνει πως η πράξη ήταν σκόπιμη για να χτυπήσει τη γειτονική χώρα και μέλος του ΝΑΤΟ.

Η ταχεία απόρριψη των ισχυρισμών του καθεστώτος του Κιέβου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ όχι μόνο εκθέτει τον Ζελένσκι και την κλούβα του ως ψεύτες. Επίσης τους εκθέτει άθελά τους ως εγκληματίες προβοκάτορες που είναι πρόθυμοι να σκοτώσουν πολίτες για προπαγάνδα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Μήπως η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι υποτελείς της αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έχουν δημιουργήσει ένα τέρας του Φρανκενστάιν στο Κίεβο του οποίου η εγκληματικότητα και η διαφθορά δεν έχουν όρια; Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα αυτοκρατορικά τσιράκια τους σίγουρα θέλουν να υπονομεύσουν και να υποτάξουν τη Ρωσία σε ένα μεγάλο σχέδιο γεωπολιτικού ελέγχου, αλλά ακόμη και ο αλαζονικός επίδοξος ηγεμόνας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μια τρελή προοπτική που δε θα κερδίσει. Το καθεστώς του Κιέβου άρμεξε τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλη τους την αξία και δημιούργησε μια υπέροχη ρακέτα για το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα του ΝΑΤΟ. Αλλά η απόγνωση αυτού του καθεστώτος και οι απερίσκεπτες προσπάθειές του να υποκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται να έχουν γίνει υπερβολικά ακόμη και για τους δυτικούς προστάτες του.

Φαίνεται σημαντικό πως πρόσφατα, η Ουάσιγκτον δείχνει να παρακινεί το καθεστώς του Κιέβου να εισέλθει σε μια ειρηνευτική διαδικασία με τη Ρωσία. Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Κοινού Επιτελείου Επιτελείου, προέτρεψε το Κίεβο να «αδράξει μια ευκαιρία για ειρήνη».

Ξεχωριστά, επιτήδειοι ανεξάρτητοι Αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές, όπως ο Scott Ritter και ο Douglas Macgregor, έχουν επισημάνει ότι η Ρωσία έχει το αποφασιστικό πάνω χέρι στη σύγκρουση. Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μετά, ο πραγματικός κίνδυνος είναι να καταρρεύσει το ΝΑΤΟ και η διατλαντική συμμαχία από τις πιέσεις που προκύπτουν από τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ φαίνεται να αισθάνονται την πίεση να απομακρυνθούν από τον πόλεμο ή τουλάχιστον να τον περιορίσουν.

Ήταν αξιοσημείωτο πως το καθεστώς του Κιέβου επέκρινε με οργή οποιεσδήποτε προτάσεις για έναρξη ειρηνευτικού διαλόγου με τη Μόσχα.

Αυτό θα εξηγούσε γιατί η κλίκα του Zelensky αποφάσισε να αυξήσει τα στοιχήματα εκτοξεύοντας έναν πύραυλο στην Πολωνία. Ο επιλεγμένος στόχος του χωριού Przewodow θα ήταν μια σιωπηρή παραχώρηση για τον περιορισμό των απωλειών, αν και την καθιστούσε σκόπιμα δολοφονική πράξη όχι λιγότερο απεχθή ή ασυνείδητη.

Το πρόβλημα είναι ότι η κλίκα έχει γίνει τόσο διεφθαρμένη και απρόβλεπτη που δεν σκέφτηκε επαρκώς το προφανές εγκληματικό της σχέδιο. Η πυραυλική επίθεση κατέληξε να γυρίσει θεαματικά μπούμερανγκ για να τινάξει στον αέρα την εγκληματικότητα του καθεστώτος.

Το ερώτημα είναι: τι θα κάνουν οι χορηγοί του ΝΑΤΟ για τη νεοναζιστική κατασκευή τους στο Κίεβο; Το καθεστώς είναι προφανώς εκτός ελέγχου και ευθύνης για τις δυτικές δυνάμεις. Γνωρίζουν πως δεν μπορούν να κερδίσουν ένα συμβατικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, δεν τους απασχολεί ποτέ μια πυρηνική πυρκαγιά. Άρα, θα δούμε τον Ζελένσκι και τους φίλους του να βγαίνουν έξω, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχοντας γίνει πολύ προβληματικοί για τους ξένα αφεντικά τους;

Η ιστορία δείχνει ότι οι δυτικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν στο παρελθόν Ναζί και φασίστες ως αντιπροσώπους τους ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και άλλους αντιπάλους, μόνο για να αναγκαστούν τελικά αυτές οι δυνάμεις να εκκαθαρίσουν τους πληρεξουσίους τους όταν λήξει η χρησιμότητά τους ή γίνει αυταρχική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail