Το χαβά τους οι Τούρκοι - «Δε θα επιτρέψουμε απειλή από τα νησιά» λέει ο Καλίν

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι CNN Turk, o Ιμπραχίμ Καλίν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συνεχίζουν τις πολιτικές τους όπως η υποστήριξη της FETO και η αύξηση των βάσεων στην Ελλάδα.

Από: simerini.sigmalive.com

«Δεν θα επιτρέψουμε απειλή από τα νησιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ενώ είπε για την Ελλάδα πως «εάν προχωρήσουν παραπέρα, θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε νομικό επίπεδο και σε άλλους τομείς».

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι CNN Turk, o Ιμπραχίμ Καλίν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συνεχίζουν τις πολιτικές τους όπως η υποστήριξη της FETO και η αύξηση των βάσεων στην Ελλάδα. «Δηλώνουμε ότι προχωρούν σε λάθος στρατηγική», είπε.

Υποστήριξε ότι ο εξοπλισμός των νησιών τα οποία είναι με μη στρατιωτικό καθεστώς, αποτελούν παραβιάσεις των συμφωνιών 1923 και 1949. «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα εδώ», είπε και πρόσθεσε ότι, «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στη βάση του νόμου και σε άλλους τομείς».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλίν είπε ότι, «δεν θα ανακατευόμασταν ποτέ σε κάτι τέτοιο. Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είχαν πάντα σκαμπανεβάσματα. Καταστρέψαμε την πίεση που μας άσκησαν όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις κινήσεις που κάναμε και τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εμφανιστεί εδώ μια απειλή για την Τουρκία από τα νησιά. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα το γνωρίζουν πολύ καλά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία. Δεν έχει τέτοια δύναμη. Αν προσπαθήσει να πάρει άλλες δυνάμεις πίσω της (στο πλευρό της), δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να πάρει αποτελέσμα από εδώ».

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση σύγκρουσης ή πολέμου στο Αιγαίο. «Εδώ, οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να διαβάσουν σωστά την εικόνα. Έχουμε ήδη αρκετές κοινές απειλές και προβλήματα. Για να τα λύσουμε αυτά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με πιο λογικές προσεγγίσεις», ανέφερε.

Για τη διαδικασία των F16 με τις ΗΠΑ, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι διαδικασία πάει καλά. «Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ειλικρινείς προθέσεις για αυτό το θέμα. ‘Θέλω να περάσει το συντομότερο δυνατό’, είπαν. Αλλά πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο. Οροι που ήταν απαράδεκτοι για εμάς βγήκαν από το κείμενο. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Τον Νοέμβριο γίνονται εκλογές. Μετά τη νέα διάρθρωση θα αλλάξουν και οι Πρόεδροι της Επιτροπής και της Συνέλευσης. Πάμε σ' ένα καλύτερο μέρος. Φαίνεται πολύ πιθανό αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί στα μέσα ή αρχές Δεκεμβρίου. Αφού συμβεί αυτό, θα ήταν καλό να γίνει ο εκσυγχρονισμός των F-16 και η αγορά νέων F-16», ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail