Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι οι συνομιλίες για την Ουκρανία είναι δυνατές εάν το Κίεβο καταλάβει την Χερσώνα

AR Rhoto/Leo Correa
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία θα ήταν δυνατή εάν το Κίεβο πάρει πίσω τη Χερσώνα με τη μάχη για αυτήν να έχει στρατηγική και διπλωματική σημασία, έγραψε τη Δευτέρα η La Repubblica.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες και τους συμμάχους της για αυτό το θέμα, καθώς και ενσταλάζει αυτή την ιδέα στο μυαλό του καθεστώτος του Κιέβου.

Το άρθρο σημειώνει πως δεν ήταν τυχαίο που η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν την αποστολή μιας παρτίδας πυραύλων αντι-drone στο Κίεβο. Το κύριο σημείο είναι pvw η επιστροφή της Χερσώνας, στρατηγικού στόχου από την άποψη της απόκτησης θαλάσσιας πρόσβασης και ελέγχου των υδάτινων πόρων, μπορεί να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης και όταν καταληφθεί η πόλη θα είναι δυνατή η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων από τη θέση ισχύος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος επέτρεψε ένα τόσο συγκεκριμένο σενάριο.

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό οφείλεται σε δύο πτυχές. 

Η πρώτη είναι η υποτιθέμενη απειλή, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι, η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία που θα απαιτούσε μεγάλης κλίμακας απάντηση. 

Η δεύτερη είναι η διευρυμένη επιρροή της Κίνας στη Ρωσία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια πλήρης ήττα του ηγέτη της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου η αλλαγή καθεστώτος δε συζητείται πλέον ως μία από τις επιλογές, θα οδηγούσε σε χειρότερες συνέπειες για τις ΗΠΑ, όπως η Ρωσία να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Κίνας.

Τούτου λεχθέντος, επισημαίνεται ότι από πολλές απόψεις η πολιτική διαδικασία θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ωστόσο, η σύγκρουση εισέρχεται σε μια νέα φάση λόγω της «παράλληλης» φύσης των συμφερόντων του Κρεμλίνου και της Ουάσιγκτον, σημείωσε η La Repubblica. Αναφέρει πως αυτό επιβεβαιώνεται από τις ΗΠΑ που παραδέχονται ότι διατηρούν άμεση επαφή με τη Μόσχα εδώ και μήνες προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της σύγκρουσης και την πυρηνική κλιμάκωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail