Λιβύη: Η κυβέρνηση Ντμπέιμπα λέει άχρηστος ένας αγωγός φυσικού αερίου με Ελλάδα

 

Ένας αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Λιβύη με την Ελλάδα είναι «άχρηστος», σύμφωνα με το Υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα.

Από: echedoros-a.gr

Το λιβυκό υπουργείο εξέδωσε τη δήλωση στη σελίδα του στο Facebook απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ανακοίνωση της κρατικής  Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) ότι εξετάζει πρόταση έργου για τη δημιουργία δύο αγωγών φυσικού αερίου που θα συνδέονται με την Ελλάδα και την αιγυπτιακή πόλη Δαμιέττα. 

Ο επικεφαλής της NOC Φαρχάτ Μπενγκντάρα ήταν αυτός που αποκάλυψε την ύπαρξη μιας τέτοιας πρότασης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNBC Arabiya την 1η Νοεμβρίου.

Το υπουργείο εξήγησε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Μελίτα – Σικελίας (Green Stream) κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία στις 30 Σεπτεμβρίου 2004 και «καθώς ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυο θεωρείται ένα δίκτυο που περιλαμβάνει την Ελλάδα, είναι άχρηστο να δημιουργηθεί αυτός ο αγωγός».

Αναφορικά με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από τη Λιβύη στη Δαμιέτα στην Αίγυπτο για την κατασκευή μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου, το υπουργείο δήλωσε ότι στις 16 Οκτωβρίου 2007 υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου και της ιταλικής εταιρείας Eni για την ίδρυση εργοστάσιο υγροποίησης αερίου στη Λιβύη.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι το εν λόγω μνημόνιο τροποποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2008 και αμφότερα προβλέπουν προκαταρκτική μελέτη μηχανικής για τη δημιουργία μονάδας υγροποίησης αερίου και καταβολή επιχορήγησης υπογραφής ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων κατόπιν συμφωνίας για το έργο αυτό.

--

The Hellenic Information Team


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail