Ο Πούτιν λέει ότι οι προσπάθειες να ξαναγραφεί η ιστορία στοχεύουν στην αποδυνάμωση της Ρωσίας

Μikhail Μetzel/ΡΟΟL/ΤΑSS
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι πιστεύει πως οι προσπάθειες να ξαναγραφεί η ιστορία στοχεύουν στην αποδυνάμωση της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Οι προσπάθειες ορισμένων χωρών να ξαναγράψουν και να ανατρέψουν την παγκόσμια ιστορία γίνονται πιο επιθετικές και, σε γενικές γραμμές, έχουν έναν προφανή στόχο σε σχέση με την κοινωνία μας, που είναι τουλάχιστον να μας διχάσουν, να αφαιρέσουν τα σημεία αναφοράς μας και τελικά να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και να επηρεάσουν την κυριαρχία της, ουσιαστικά, να χαλαρώσουν την κυριαρχία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε μια συνεδρίαση επιτροπής για τη διοργάνωση εορτασμών της Ημέρας της Νίκης.

«Διαστρέβλωση της ιστορίας, επιβολή μύθων, διάβρωση αξιών: Από πολλές απόψεις, αυτοί - αυτοί οι μύθοι - είναι τα σημεία εκκίνησης για την εξισορρόπηση χωρών και λαών», είπε ο Πούτιν. «Αυτό το σενάριο, όπως μπορούμε να δούμε, έχει ήδη δοκιμαστεί σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και σε ορισμένα άλλα κράτη».

«Υπήρξαν προσπάθειες να γίνει το ίδιο με τη χώρα μας, με τη Ρωσία, αλλά προβάλαμε αντίσταση εγκαίρως και αρκετά σταθερά για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», είπε ο πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail