Η Ρωσία θα παρουσιάσει «αποδείξεις» πως ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου πίσω από τις επιθέσεις στην Κριμαία

Πηγή εικόνας: Μezha/Ρωσικό Ναυτικό
Freepen.gr - Η Μόσχα λέει ότι έχει σταθερά στοιχεία πως ο βρετανικός στρατός βοήθησε στη μεγάλης κλίμακας επίθεση με drones το περασμένο Σαββατοκύριακο στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοιχτά της Κριμαίας.

Η Ρωσία είπε ότι σχεδιάζει να καλέσει τον Βρετανό πρεσβευτή "στο εγγύς μέλλον" προκειμένου να παρουσιάσει "αποδεικτικά στοιχεία" σύμφωνα με τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν πίσω από την επιχείρηση, η οποία απείλησε με κατάρρευση την ουκρανική συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Ενώ η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επανέρχεται στη συμφωνία σιτηρών αφού έλαβε «εγγυήσεις» από την Ουκρανία και την Τουρκία, εξακολουθεί να δείχνει με το δάχτυλο το Λονδίνο για την αποστολή «ειδικών» για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Κιέβου να εξαπολύσουν την επίθεση με drones του Σαββάτου.

Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δεν έχουν ακόμη παράσχει αποδείξεις, αλλά δήλωσαν τα εξής την Τετάρτη:

«Ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου θα κληθεί και θα του δοθούν τα κατάλληλα στοιχεία», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί «στο εγγύς μέλλον».

«Τα βασικά υλικά θα παραδοθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στη βρετανική πλευρά και θα παρουσιαστούν επίσης στο ευρύ κοινό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η Ζαχάροβα είπε ότι τα στοιχεία θα δημοσιευθούν για να τα δει ο κόσμος, μετά από μια τρομακτική δήλωση του Σαββάτου που υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε την επίθεση με drones «υπό την ηγεσία Βρετανών ειδικών στην πόλη Ochakiv» στη νότια Ουκρανία.

Όσον αφορά τη μεγάλη επιχείρηση drones, η οποία πιθανότατα κατέστρεψε πολλά σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ο Guardian περιέγραψε με βάση βίντεο που προέκυψαν από ορισμένες από τις επιθέσεις:

Το εμβληματικό σκάφος της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, το Admiral Makarov, υπέστη ζημιέςκατά τη διάρκεια μιας τολμηρής ουκρανικής επίθεσης με drones το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, σύμφωνα με εξέταση του βίντεο.

Οι ερευνητές ανοιχτού κώδικα  είπαν ότι η φρεγάτα ήταν ένα από τα τρία ρωσικά πλοία που χτυπήθηκαν το Σάββατο.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν είναι σαφές εάν ο ναύαρχος Μακάροφ υπέστη μεγάλες φθορές ή είχε διαφύγει με ελαφρές ζημιές. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές ανέφεραν ότι το κύτος του τρυπήθηκε και τα συστήματα ραντάρ κατέρρευσαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail