Συρία: Επίκειται άλλη μια τουρκική εισβολή - Ρωσικό τελεσίγραφο στους Κούρδους

Μετά από δύο χρόνια σχετικής ησυχίας η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται ξανά. Αυτό ακολουθεί μια τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο εβδομάδες που φέρεται να διαπράχθηκε από μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει εκεί από την ελεγχόμενη από τους Κούρδους πόλη Κομπάνι στη βορειοανατολική Συρία. Η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ, οι οποίες κατέχουν τη βορειοανατολική Συρία, για συνενοχή στην επίθεση.

Moon of Alabama / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια εβδομάδα μετά το περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις των Κούρδων στην ανατολική Συρία. Τώρα απείλησε να (ξανά) εισβάλει.

Κλέβοντας από τον Τούρκο σχολιαστή Agitpapa, εδώ είναι, ελαφρώς επεξεργασμένα, τα τελευταία νέα από την περιοχή.

agitpapa @agitpapa - 9:09 UTC · 26 Νοεμβρίου 2022

Αύριο είναι η επέτειος του PKK και υπάρχουν φήμες ότι η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει τον χερσαίο πόλεμο κατά των Κούρδων στη Ροζάβα εκείνη την ημερομηνία.

Τρεις ημέρες τουρκικών αεροπορικών επιδρομών που φέρεται να έχουν πράσινο φως από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ - αν και οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως ήταν όλες μέσα από τον τουρκικό εναέριο χώρο - έχουν καταστρέψει την πολιτική και στρατιωτική υποδομή της Ροζάβα. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποκλείστηκε, αφήνοντας 65 χιλιάδες στα χωριά στο σκοτάδι. Οι πετρελαιοπηγές, το εργοστάσιο LNG και τα σιλό σιτηρών καταστράφηκαν και οι κορυφαίες βάσεις των SDF στη Χασάκα βομβαρδίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου του Μαζλούμ.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν μόνο μια αδύναμη διαμαρτυρία ενάντια στον βομβαρδισμό της κύριας βάσης κατοχής τους από ένα μέλος του ΝΑΤΟ. Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης θέσεις του SAA και της Ρωσίας στο Ταλ Τάμερ, σκοτώνοντας στρατιώτες του SAA. Πηγές των SDF ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι εκκενώθηκαν λίγο πριν την αεροπορική επιδρομή.

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν πάνω από 40 στόχους σε περιοχές που ελέγχονται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, στη βόρεια Συρία καθώς και στην Τζαζίρα, εντοπίζοντας έναν ευρύ χάρτη του πολύπλευρου εκβιασμού και της προδοσίας που φαίνεται να κορυφώνεται τώρα με την ολοκληρωτική εκκαθάριση του κουρδικού πληθυσμού:

Ο εκβιασμός της Ουκρανίας των Τούρκων εναντίον της Ρωσίας, αποσπώντας τη ρωσική συναίνεση με αντάλλαγμα την οικονομική/πολιτική υποστήριξή τους στη Ρωσία ενάντια στη Δύση, η προδοσία των SDF, που συμμάχησε με τον ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο ηγεμόνα εναντίον του συριακού λαού και της Ρωσίας και η προδοσία τους από τις ΗΠΑ, μαχαιρώνοντας ξανά τον αποικιακό κουρδικό στρατό τους στην πλάτη.

Ο πρώην υποστηρικτής των SDF Μουσταφά Μπαλί, που ήταν υπέρ του ΡΚΚ, κατέστησε πολύ σαφές πώς βλέπει την προδοσία του λαού του. Είναι από το PKK και ξέρει ότι το ΝΑΤΟ δεν σήμαινε ποτέ τίποτα άλλο παρά θάνατο για τον λαό του.

Ναι, οι Yankees βοήθησαν για λίγο τους Κούρδους να νικήσουν το ISIS, το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν μόνο για να μετατρέψουν τις YPG/YPJ σε αποικιακό στρατό τους.
Για τους Κούρδους της Συρίας, ο μεγάλος εχθρός είναι ακόμα ο Άσαντ και η σύμμαχός του Ρωσία, αλλά το PKK ξέρει καλύτερα.
Καθώς το PKK αντιστέκεται στην τουρκική εισβολή στην περιοχή του ποταμού Ζαπ του Ιράκ, ο Μπαρζανί το μαχαιρώνει πισώπλατα, ενώ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επαινούν τον Μπαρζανί και προσπαθούν να πιέσουν τις SDF να υποταχθούν σε αυτόν. Ακόμη και ο Μαζλούμ δεν μπορούσε να προδώσει τόσο πολύ το PKK, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στην υπηρεσία των Γιάνκηδων.

ωστόσο οι Ρώσοι έδωσαν στο YPG μια τελευταία ευκαιρία:

Balanche @FabriceBalanche - 10:43 UTC · 26 Νοεμβρίου 2022

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Qamishli, η Ρωσία ζήτησε από την YPG να αποσύρει όλη την στρατιωτική παρουσία της από τα τουρκικά σύνορα στο δρόμο Μ4 (και να αφήσει ολόκληρη την περιοχή στην κυβέρνηση). Διαφορετικά, η Ρωσία προειδοποίησε την #YPG ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας ήταν αναπόφευκτη. Η YPG το απέρριψε.

Εάν οι Δυτικοί δεν σταματήσουν την Τουρκία, είναι το τέλος της κουρδικής αυτονομίας στη βορειοανατολική Συρία. Μπορούν όμως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αντιταχθούν στην Τουρκία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης;

Κατά την άποψή μου, οι «δυτικοί» εξακολουθούν να χρειάζονται τον απρόβλεπτο Σουλτάνο Ερντογάν και δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν μια περαιτέρω μετατόπιση της Τουρκίας προς τη Ρωσία. Αν ο Ερντογάν θέλει να εισβάλει στη βορειοανατολική Συρία μπορεί τώρα να το κάνει. Οι Κούρδοι ηγέτες, με το ατελείωτο πείσμα τους, θα θυσιάσουν ξανά το λαό τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail