Γιατί ο πρωθυπουργός θα ήθελε τώρα μια πρόταση μομφής

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει δημόσια στο δημοσίευμα του Κώστα Βαξεβάνη για τον κατάλογο των 33 προσώπων (κυβερνητικών στελεχών και των συζυγών τους, πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων) που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του παρακολουθούνται με το παράνομο λογισμικό Predator θέλοντας να κλείσει την υπόθεση καθώς το θέμα αυτό τείνει να πάρει την μορφή χιονοστιβάδας συμπαρασύροντας τα πάντα γύρω του.

Από: topontiki.gr / Της Πηνελόπης Νάσσου

Η νευρικότητα, ο εκνευρισμός και τα αδύναμα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποίησε ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να απαντήσει στις ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου μάλλον περιέπλεξαν τα πράγματα πάρα έριξαν φως στην υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός αρχικά κινήθηκε με την λογική ότι το δημοσίευμα είναι ένα «απίστευτο ψέμα» ενώ στην συνέχεια επικεντρώθηκε στο να βγάλει τον εαυτό του εκτός του κάδρου των ευθυνών. «Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το Predator. Τελείως διαφορετικό από το να λέει κάποιος ότι το έχω ενορχηστρώσει εγώ. Δεν γνωρίζω από ποιον και πρέπει να το μάθουμε. Θα το ξεδιαλύνουμε και θα ψηφίσουμε διάταξη που θα απαγορεύει ρητά αυτά τα λογισμικά. Δεν ήταν η ΕΥΠ και δεν είχα ανάμειξη. Ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του δεν νοείται σε μια Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες προς τον πρωθυπουργό ζητάει  να μάθει εάν τα 33 πρόσωπα που σύμφωνα με το δημοσίευμα παρακολουθούντο με το Predator δεν ήταν παράλληλα και στόχοι παρακολούθησης της ΕΥΠ, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι άγνωστό αν ο πρωθυπουργός θα πάει την Παρασκευή στην Βουλή για να απαντήσει. Εάν πάντως μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα προκύψει ότι κάποιοι από τους 33 παρακολουθούντο και με εντολή της ΕΥΠ τότε η όλη υπόθεση παίρνει άλλη τροπή..

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επέμεινε στο γεγονός ότι το δημοσίευμα αναφέρει ονόματα χωρίς αποδείξεις. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, είπε. Είναι ντροπή και αίσχος να λέει κανείς ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον υπουργό του. Στηρίζομαι στη Δικαιοσύνη να ζητήσει αποδείξεις. Αν δεν τα φέρει ο Βαξεβάνης δεν θα είναι συκοφάντης αλλά εθνικά επικίνδυνος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο έδειξε  ως υπεύθυνο για την όλη ιστορία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι αυτός είναι που κρύβεται πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη. «Δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση, όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός ο οποίος μας κατηγορεί ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν», είπε και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να κατηγορείται ο πρωθυπουργός χωρίς καμία απόδειξη. Είναι υπεύθυνος προσωπικά ο κύριος Βαξεβάνης και όποιος τον κατευθύνει για την κατάντια του τόπου».

Το γεγονός πάντως ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τουλάχιστον δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση ερμηνεύθηκε από πολλούς ως ένδειξη αδυναμίας καθώς αυτή την στιγμή  θα επιθυμούσε  να δείξει ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον στηρίζει.

Ακόμα με αυτά που είπε βάθυνε περισσότερο το χάσμα που δημιουργήθηκε την Κυριακή το βράδυ όταν το μέλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βρέντζος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού μίλησε «περί καθεστώς παρανομίας» στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο  πρωθυπουργός απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις ανέφερε ότι οι «επιχειρηματίες των ΜΜΕ δεν είναι ούτε υποβολείς της κυβέρνησης, ούτε φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι».

Τέλος επιχειρώντας να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους κεντροδεξιούς και φιλελευθέρους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την όλη υπόθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε την όλη υπόθεση στην προσωπική του στοχοποίηση .

«Εδώ και 7 χρόνια στοχοποιούμε προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να σύρω τη χώρα σε μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού», είπε χαρακτηριστικά.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail