Ρωσία και ΗΠΑ διεξάγουν διαπραγματεύσεις κεκλεισμένων των θυρών στην Τουρκία

Διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούνται στην Άγκυρα της Τουρκίας στις 14 Νοεμβρίου, αναφέρει η Kommersant.

Ειπώθηκε ότι στις συνομιλίες συμμετέχει ο Σεργκέι Ναρίσκιν, Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.

Οι λεπτομέρειες και ο σκοπός των συνομιλιών είναι ακόμη άγνωστοι. Ούτε η συνάντηση ανακοινώθηκε δημόσια.

Νωρίτερα το Νοέμβριο, η Adrienne Watson, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία σχετικά με ζητήματα των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Το θέμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν τέθηκε στο τραπέζι. Ο μοναδικός σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων είναι να συζητηθεί η μείωση του κινδύνου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, επεσήμανε.

Επιπλέον, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη μείωση των στρατηγικών όπλων. Μια συνεδρίαση της διμερούς επιτροπής START-3 μπορεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου. Θα ήταν η πρώτη συνάντηση από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail